Opglabbeek: top vijf plaats voor Caubergs en de Braekeleer bij de 7- en 8-jarigen

Opglabbeek: top vijf plaats voor Caubergs en de Braekeleer bij de 7- en 8-jarigen
In het Sentower Park in Opglabbeek werd zonet het CSI2* 1.40m en de rubriek voor 7- en 8-jarige paarden verreden. Onze Belgen konden zich klasseren in beide proeven.

Bij de 7- en 8-jarige paarden stonden de beste Belgische prestaties op naam van Dennis Caubergs, Kim Keymis, Lola de Braekeleer en Kirsten Rombouts. Caubergs en Oasa vd Brouwershoeve (Galisco van Paemel) eindigden vierde en waren daarmee Keymis en Dirina OH Z (Dicasi OH) voor, die vijfde werden. Lola de Braekeleer viel met Oriane de Libersart (VDL Cardento) net naast de top vijf op een zesde plaats. Kirsten Rombouts kon voor de tiende plaats rekenen op Apollo Z (Aktion Pur Z). 

De winst in deze proef was voor Betram Allen met Calisto Blanc en een tijd van 34,45 seconden. De Italiaan Edoardo Alain Dubois nam dankzij Justified (Action Breaker) en een tijd van 34,80 seconden het zilver mee naar huis. De Fransman Guillaume Fourtrier en Elena Hope (Kannan) vervolledigden het podium. 

In het 1.40m was de winst voor de Fransman Guillaume Foutrier. Met Corneska de La Falize (Cornet Obolensky) klaarde hij de klus in 62,33 seconden en kon zo de concurrentie op een degelijke afstand houden. Maxime Perez en Extra 41 (Elliot Van Ter Hulst) hadden er 66,17 seconden voor nodig en eindigden zo tweede. Loris Berritella vergezelde hen op het podium dankzij Feeling de La Houssiere (Orlando) en een tijd van 67,30 seconden. 

Tenslotte sprong Claire Putters met High Fly Special (Chacco Blue) naar de negende plaats. 

Klik hier voor alle resultaten.