Opglabbeek: Louise Lenaerts op het podium in 1.40m rubriek

Opglabbeek: Louise Lenaerts op het podium in 1.40m rubriek

In het Sentower Park liep zonet de CSI2* 1.40m proef op zijn einde. België werd er sterk verdedigd door Louise Lenaerts die naar een derde plaats sprong. Ook Axel Vandoorne zorgde voor een Belgische top tien klassering. 

Winst in deze 1.40m proef was er voor Michael Jung. Hij reed met Chasandra (v. Sandro Boy) in 24,37 seconden over de finish in de tweede fase. Patrick Stühlmeyer en Diaron Old (v. Diarado) volgde op de tweede plaats. Zij noteerden een tijd van 24,70 seconden. Louise Lenaerts maakte het podium compleet. Met Maybel van het Molenhof (v. Figaro C) reed ze over de meet in 24,87 seconden. 

De top vijf kleurde volledig Zweeds. Frederik Spetz (Janou) werd vierde en Rolf-Göran Bengtsson (Ermindo W) nam de vijfde plaats voor zijn rekening. 

Andere Belgische klasseringen waren er voor Axel Vandoorne (Mardinie), Ann Carton-Grootjans (Kai Licha de Carmel) en Melanie Gelin (Dream Van Generhese). 

Klik hier voor de resultaten. 

In de CSI2* 1.45m GP kwalificatie zorgde Aurelien Lejeune (Capri Z) voor een Belgische klassering door naar een elfde plaats te rijden. 

David Will en Quentucky Jolly (v. Nirvana V) won de GP kwalificatie in een proef rechtstreeks op tijd. Over een hoogte van 1.45m bewees hij de snelste te zijn en reed over de finish in 58,63 seconden. Voor Zweden verzekerde Rolf-Göran Bengstsson een tweede plaats. Met Cassilano Jmen (v. Calisco Jmen) noteerde hij een tijd van 61,12 seconden. Sanne Thijssen kon rekenen op I'M Here (v. Carambole) om de derde beste tijd van 63,78 seconden neer te zetten. 

Jack Ansems (Fliere Fluiter) werd vierde. Op vijf volgt Maikel van der Vleuten (Idrigill van de Groote Kamps). 

Klik hier voor de resultaten.