Opglabbeek: Laurens Houben op het podium in Youngster rubriek

Opglabbeek: Laurens Houben op het podium in Youngster rubriek

In het Sentower Park in Opglabbeek ging vandaag de Januari Tour Week 2 van start. De Belgen lieten al meteen van zich horen en namen podiumplaatsen mee naar huis. In de rubriek voor vijf- en zesjarige paarden wist Laurens Houben voor een tweede plaats te zorgen. In de CSI1* 1.15m proef voerde Dorien Christiaens een volledige Belgische top drie aan. 

In de Youngster rubriek voor vijf- en zesjarige paarden was de winst voor Denemarken. Kamilla Grauff Albrektsen kon rekenen op de zwarte hengst Jo's Roberto (v. Rockland) om de winnende tijd van 30,38 seconden neer te zetten. Laurens Houben zorgde voor de beste Belgische prestatie. Met Quickly Mcquick (v. Quickly de Kreisker) reed hij over de finish in 31,25 seconden en sleepte het zilver binnen. Tom Schellekens vervolledigde het podium met L-Dora van de Zietfort (v. Eldorado VD Zeshoek) in 31?56 seconden. 

Melanie Gelin (Qatar B) werd vierde. Rolf-Göran Bengtsson (Courino) volgde op vijf. 

Klik hier voor de resultaten. 

In het 1.15m was er winst voor Dorien Christiaens en Eldo van de Helle (v. Eldorado VD Zeshoek). Het duo reed over de finish in een zeer snelle tijd van 31,56 seconden. Lien van Ende volgde op twee. Zij kon rekenen op Picolina VE (v. Okidoki Van 'T Gelutt) om in 33,52 seconden over de meet te rijden. Juliette Herpoel en Carrera Kdw Z (v. Corland) maakte de Belgische top drie compleet met een tijd van 33,82 seconden. 

Thomas Brandt (Crunchips) werd vierde. De Ier Niamh Hanley (Showoff af Z) stond op vijf. 

Klik hier voor de resultaten.