Openingsceremie Aken: kleurrijk en vol verrassingen

Openingsceremie Aken: kleurrijk en vol verrassingen


"Ik ben blij dat ik eindelijk weer terug ben. Aken zonder het CHIO is gewoon niet hetzelfde." De uitspraken van deze bezoeker kwamen overeen met de gedachten van het grootste deel van het publiek. De sfeer in het hoofdstadion was fantastisch, ook al waren er door de pandemie niet zo veel toeschouwers als in de voorgaande jaren.

Het was niettemin luid en deze bijzondere menigte had ruimschoots de gelegenheid om uitbundig te applaudisseren. Ongeveer 250 paarden en 750 deelnemers, begeleid door een fantastische live-band, maakten van de officiële prelude van het Wereldruiterspektakel een uitzonderlijke avond in het Hoofdstadion.

"160 jaar Duits-Japanse vriendschap" was het motto van dit verlichte avondevenement. En dat was niet alleen op de tribunes te merken, maar ook op het "heilige gras". Met zijn traditionele bereden "Yabusame" boogschutters en een typisch Japanse dansvoorstelling op pittige popmuziek liet het partnerland Japan zien hoe oude tradities samensmelten met de levensstijl van de nieuwe tijd. De "Taiko Drummer" groepen brachten een daverend geluid naar de Soers en honderden figuranten toverden Japanse flair in het Hoofdstadion in de vorm van een typisch kersenbloesemfestival.

Het programma werd afgerond met veel paarden en nog meer paardentraditie. De Duitse staatsstoeterijen demonstreerden het paard als cultuurgoed in al zijn facetten: met loslopende kuddes, historische rijtuigen, sportpaarden en als hoogtepunt een grote quadrille van de staatsstoeterijen bestaande uit 48 hengsten.

Niet alleen de deelnemende landen van het CHIO Aken 2021 werden begroet door een zee van roze wapperende vlaggen, maar ook de regerende Olympische medaillewinnaars, waaronder het zegevierende dressuurteam bestaande uit Jessica von Bredow-Werndl, Isabell Werth en Dorothee Schneider, de Olympische gouden medaillewinnaar bij het springen, Ben Maher, en de allereerste dame die individueel goud won bij het eventing, Julia Krajewski. Samen met de Japanse springruiter Daisuke Fukushima verklaarde deze laatste ook het CHIO Aken officieel voor geopend. Een indrukwekkende watershow met prachtig verlichte fonteinen in de lucht boven de Soers sloot het evenement spectaculair af en deed de vreugdevolle voorpret voor de komende dagen op het CHIO Aken 2021 nog groter worden. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar bij de hotline (+49-241-917-1111), aan de kassa's en in de online shop voor alle dagen.


Bron: Persbericht