Olivier Philippaerts knap vierde in loodzware 1.60m LGCT Grand Prix van St Tropez

Olivier Philippaerts knap vierde in loodzware 1.60m LGCT Grand Prix van St Tropez

De Longines Global Champions Tour van St Tropez stond garant voor topsport en spanning. Slechts zes combinaties kwalificeerden zich voor de barrage. De winst bleef in eigen land dankzij Julien Epaillard en Donatello d'Auge. Voor België sprongen Olivier Philippaerts en Abdel Said in de prijzen.

Eerste aan de start in de herkansing was Olivier Philippaerts met de 17-jarige schimmel-merrie, H&M Legend of Love. De combinatie zette druk op de concurrentie met een foutloze omloop in 39,57 seconden. Uiteindelijk wisten drie duo's het beter te doen.

Proefwinst kwam op naam van Julien Epaillard met de 10-jarige SF-ruin, Donatello d'Auge (Jarnac). Het paar klokte foutloos af in 38,40 seconden. Als één van de laatste aan de start volgde Christian Kukuk op de rug van de 11-jarige BWP-hengst, Mumbai (Diamant De Semilly). Het Grand Prix podium werd afgewerkt door Simon Delestre en de 10-jarige Zangersheide-ruin, Dexter Fontenis Z (Diarado).

Philippaerts volgde de Fransman op, en verwees zo Edwina Tops Alexander met Fellow Castlefield (Je T'Aime Flamenco) naar de vijfde plaats. Enkel deze top vijf werkte de herkansing foutloos af.

Net buiten de top zes volgde Abdel Said met zijn vertrouwde Bonne Amie (A Big Boy). Samen met de 10-jarige merrie noteerde Said één tijdsfout in de basis, goed voor de uiteindelijke zevende plek. 

Uitslag