Olivier Philippaerts grijpt wereldbeker punten in Oslo

Olivier Philippaerts grijpt wereldbeker punten in Oslo

Niet minder dan twaalf combinaties kwamen aan de start in de eerste West-Europese Wereldbeker van het seizoen. In Oslo 


QUICK RESULTS
1. Bryan Balsiger - Clouzot de Lassus
2. Luciana Diniz - Vertigo Du Desert
3. Geir Gulliksen - VDL Groep Quatro


De herkansing van het 1.60m hoge parcours stond iets pittiger gebouwd als de basisomloop wat resulteerde in slechts enkele foutloze parcours. Voor België nam Olivier Philippaerts de nodige risico's met H&M Legend of Love (Landzauber). Het paar tikte daarbij twee balken uit de lepels. Dit bracht het paar uiteindelijk op de twaalfde plaats.

Reeds vroeg in de barrage klokte de Zwitserse springruiter, Bryan Balsiger foutloos af in 40.00 seconden met de 11-jarige sBs-ruin, Clouzot de Lassus (Ugano Sitte). De Portugese amazone Luciana Diniz deed een verwoede poging de tijd te verbeteren maar volgde uiteindelijk op het podium met de 10-jarige Mylord Carthago-zoon, Vertigo du Desert.

Lokale springruiter, Geir Gulliksen volgde op de derde plaats met de 13-jarige VDL Groep Quatro (Quaprice Bois Margot). Het paar werd opgevolgd door Olivier Robert met Tempo de Paban (Jarnac) en Emma Augier de Mousssac met JCS Chacco Dia (Diarado). De volledige top vijf werkte het verkort parcours foutloos af.

Zowel Francois Mathy Jr. (Uno de la Roque) als Arnaud Doem (Hocus Pocus de Messitert) sprongen één balk uit de lepels in de basis omloop.

Uitslag