Oliver Townend en Caunton Stud starten samenwerking

Oliver Townend en Caunton Stud starten samenwerking

Wereld nummer een eventer Oliver Townend is ondertekend als officiële Caunton Stud's ruiter. De stoeterij gevestigd in Nottinghamshire, fokt vele jonge wedstrijdpaarden en hengsten zoals Comfort en Jacondrik. Eigenaars Victoria Wright en haar vader, Sir John Peace kijken alvast uit naar de samenwerking. Victoria zei dat ze "enorme ambities" hebben voor Caunton en de "droom is om iets van wereldklasse te creëren dat nog nooit eerder is gedaan". 

"In de paardensport hebben de mensen aan de top geen glamoureuze levensstijl, ze zijn daar met hun paarden, ploeteren weg om te proberen hun erf te laten werken en geld te verdienen. Ik denk dat we ons moeten afvragen hoe we de paardensport bij een breder publiek onder de aandacht kunnen brengen, zodat het niet alleen voor paardenmensen maar ook voor het grote publiek de normale sport wordt waarnaar ze kijken, zoals voetbal of motorsport. Het publiek staat achter de paardenrennen en daardoor is het een enorme industrie geworden, en ik denk dat je voor de duurzaamheid van sportpaarden bijna iets soortgelijks moet doen", ging Victoria van start. 

"Het prijzengeld binnen de sport is niet geweldig en er is niets voor de nieuwe generatie ruiters om naar te streven, omdat ze onze topruiters zien worstelen en waarom zouden ze er meer in willen stoppen dan een hobby?" vroeg Victoria zich af. "Je moet ook eens kijken waarom er nu zo weinig eigenaars zijn; je ziet dat ze zich bezighouden met andere sporten waar ze een geweldig rendement kunnen halen, plezier hebben en dat soort dingen, dus voor ons gaat het erom dat we iets anders durven te doen. Godolphin tekende Will Buick, Manchester United tekende Cristiano Ronaldo, Mercedes tekende Lewis Hamilton - het zou niet anders moeten zijn voor dekhengsten of voor eigenaren om hun eigen teams te creëren".

Victoria zei dat "nu de tijd is" om de sport vooruit te helpen na de gouden medaille van Team GB in Tokio afgelopen zomer. "Mensen hebben dat erkend en het gaat er nu om de paardensport op de kaart te houden," zei ze, eraan toevoegend dat Caunton een aantal "spannende plannen" heeft die nog onthuld moeten worden voor 2023.

"Voor ons was Oliver een voor de hand liggende keuze om te steunen, omdat hij zo vooruitstrevend is in de manier waarop de sport moet veranderen. Zijn gedrevenheid en zijn focus; hij is gewoon zo gepassioneerd over de sport en hij geeft om de toekomst ervan. Hij werkt zo hard, en voor hoe hard hij heeft gewerkt om te komen waar hij is gekomen, zou er eigenlijk meer beloning in moeten zitten."

Oliver zei dat het accepteren van het contract met Caunton "enorm spannend" is. "Ik ben verheugd om samen te werken met Victoria en Sir John; we hebben een wederzijds verlangen om de Britse fokkerij en de eventingsport te promoten en te verbeteren," zei hij. De samenwerking tussen Oliver Townend en Caunton is op 12 februari 2022 te zien tijdens het hengstenevenement van de British Breeding in Arena UK, Lincs, en op de open dag van Caunton op 27 februari, waar alle hengsten van de Caunton Stud te zien zullen zijn. 

Bron: H&H