Oliva: Mathieu Guery is de concurrentie te snel af in de 1.35m kwalificatie voor de Silver GP

Oliva: Mathieu Guery is de concurrentie te snel af in de 1.35m kwalificatie voor de Silver GP

In het Spaanse Oliva sprong onze landgenoot Mathieu Guery zonet naar de overwinning in de 1.35m kwalificatie voor de Silver Grote Prijs. Jérôme Guery eindigde vijfde. 

Mathieu kon voor de overwinning rekenen op Nistria d'O (Falco). De combinatie bleef in de tweede faze foutloos in 27,70 seconden en was daarmee een seconde sneller dan hun achtervolger Tobias Bremermann. De Duitser eindigde met Vicky 216 (Quidam's Rubin) en 28,76 seconden op de tweede plaats. De Ier Seamus Hughes Kennedy vervolledigde met Cuffesgrange Cavadora (Z Wellie 72) en een tijd van 29,28 seconden het podium. 

Jérôme Guery eindigde met Broadway de Mormoulin (Kannan) dus vijfde en moest daarbij Marie Hecart met Bulgari de Carva (Diamant de Semilly) voor zich dulden. 

Bij de 6-jarigen was de winst voor Bethanie Knight met Kingston (Emir R). Het duo klopte af op 40,55 seconden en was daarmee goed voor de overwinning. Patrick van der Schans en AS Fury (Quiwi Dream) volgen met 42,42 seconden op de tweede plaats, Clem Mcmahon en Hilton Happyman eindigden derde. 

Dominique Hendrickx en Pepe LM (Dieu Merci van T&L) namen plaats vier voor hun rekening en waren daarmee Eva Kramer met Galaxy Ask (Gipsy d'Ask) voor. 

Klik hier voor de resultaten.