Oliva: Jérôme Guery beste Belg in 1.45m GP kwalificatie

Oliva: Jérôme Guery beste Belg in 1.45m GP kwalificatie

In Oliva liep zonet de 1.45m Grote Prijs kwalificatie op zijn einde. België werd er sterk verdedigd en mocht rekenen op Jérôme Guery om een vierde plaats te verzekeren. Koen Vereecke en Virginie Thonon lieten ook van zich horen en sprongen de top tien in. 

In deze GP kwalificatie werd er rechtstreeks op chrono gereden. De Franse ruiter Julien Epaillard bewees er de snelste te zijn en noteerde de winnende tijd van 61,04 seconden. Hiervoor kon hij rekenen op Cheyenne d'Auge (v. Guarana Champeix). Harm Lahde nam genoegen met een tweede plaats. Hij reed met Brisbane 12 (v. Balou du Rouet) in 66,25 seconden over de finish. Tobias Meyer en Quintus-H (v. Frh Quaid) vervolledigde het podium in 66,35 seconden. 

Op vier pronkt Jérôme Guery (Napoli vh Nederassenthof). Emilio Bicocchi (Rondine Del Terriccio) werd vijfde. 

Andere Belgische klasseringen waren er voor Koen Vereecke (Arioso du Bois) en voor Virginie Thonon (Spike Vd Withoeve). 

Klik hier voor de resultaten. 

Ook in de rubriek voor de zevenjarige paarden kon België rekenen op Koen Vereecke en Jérôme Guery om voor top tien plaatsen te zorgen. 

Petronella Andersson reed in deze 1.35m proef naar de overwinning met First du Murger (v. Kannan). In een tijd van 34,84 seconden was ze haar concurrenten te snel af. Koen Vereecke greep net naast de winst en nam genoegen met de tweede plaats. Hij kon rekenen op Pia van de NIeuwburghoeve (v. Vido d'Arsouilles) om een tijd van 34,93 seconden neer te zetten. Christian Kukuk vervolledigde het podium met Chelsea 179 (v. Cador 5) met een tijd van 35,33 seconden. 

Katrin Eckermann (Fascinora) werd vierde. Paolo Paini (Ledicanto) volgde op vijf. 

Klik hier voor de resultaten.