Nikita van der Meerschen wint, Andres Vereecke sprokkelt Ranking punten. Belgisch feest in Oliva!

Nikita van der Meerschen wint, Andres Vereecke sprokkelt Ranking punten. Belgisch feest in Oliva!

Nikita van der Meerschen liet het Belgisch volkslied klinken terwijl Anders Vereecke in de 1.45m Longines Ranking op het podium sprong. Het Belgisch feest wordt in Oliva gretig verder gezet.

In de 1.45m Longines Ranking was er geen houden aan Martina Meroni en de sBs-hengst, Fidelgo du Houssoit (Button Sitte, fokker: Boudreghien). De Zwitserse amazone sprong na een barrage met 15 naar de winst. Op ongeveer een seconde verschil volgde Andres Vereecke in het zadel van de 9-jarige Coconut van Paemel Z (Cicero Z van Paemel). De Oost-Vlaming verwees zo Louise Simpson met Dallco Chance (Casallco) naar de derde plek.

Net buiten de top drie plaatsten ook Elisa Strubbe en Jérôme Guery zich in de top tien. Strubbe sprong met haar eigen Ona van' t Veldeken (Dieu Merci van T&L) naar de achtste plek. Landgenoot Jérôme Guery volgde met Great Britain V (Nabab de Rêve) op de negende plaats.

Nikita Van der Meerschen laat Belgisch volkslied klinken

In de 1.40m Bronze Tour sprong Nikita van der Meerschen naar de winst. Na een barrage met 10 sprong de Belgische amazone met de 8-jarige Festif des Biches (fokker: Mylene Martin). De Belgische bleef ruim één seconde voor op Josephine Bogh en Honfleur (Kannan). In de top drie volgde Arthus Chiabodo en Vackanda de Lojou (Apache d'Adriers).

Net buiten de top drie plaatste ook Camille Demolie zich in de prijzen. De Belgische amazone loodste haar Justinov VL (Ustinov, fokker: B. van Leur) foutloos naar de vijfde plek. Ook Charlotte de Koker plaatste zich foutloos in de top acht. De Koker en Hightower z (Houston) schreven de zevende plek op naam.