Niels Fockaert op het podium in CSI1* 1.20m rubriek van Opglabbeek

Niels Fockaert op het podium in CSI1* 1.20m rubriek van Opglabbeek

In het Sentower Park werd zonet de CSI1* rubriek afgewerkt. België werd er sterk verdedigd door Niels Fockaert die naar een derde plaats kon rijden. Lien van Ende zorgde voor nog een andere Belgische top vijf plaats. In de rubriek voor zeven- en achtjarige paarden pronkte de BWP ruin Origi Horta met Kendra Claricia Brinkop in het zadel. 

In de CSI1* 1.20m proef was de winst er voor Frederic Bouvard die met Jump Road (v. Q Breitling LS) de winnende tijd van 67,68 seconden neerzette. Anne-Charlotte Bogh-Sorensen kon rekenen op Catniss om in 67,82 seconden over de finish te rijden naar een tweede plaats. De Belgische driekleur werd verdedigd door Niels Fockaert en Pippilotta Vds (v. Kannan) die op 75,07 seconden de klok wist te stoppen. 

Noëlle van der Velde (Jewel O) werd vierde. Op vijf zien we met Lien van Ende (Picolina VE) opnieuw een Belg schitteren. 

Camille Boffin (Jerretelle Jps Z) kon voor nog een andere Belgische klassering zorgen. 

Klik hier voor de resultaten. 

In de rubriek voor zeven- en achtjarige paarden was het Kendra Claricia Brinkop die met de Belgische Warmbloed Origi Horta (v. Kasanova de La Pomme) naar de overwinning reed. Het duo noteerde de snelste tijd van 53,65 seconden. Het fokproduct van Wim Van Rossem was in september afgelopen jaar nog finalist op het Wereldkampioenschap in Lanaken bij de zevenjarigen. 

Pius Schwizer volgde op tweede plaats met Ellie de Chasnay (v. L'Arc de Triomphe) met een tijd van 53,78 seconden. David Will en Addressee (v. Messenger) vervolledigde het podium met een tijd van 53,92 seconden. 

Bertram Allen (Calculatus) werd vierde. Sonny Sandfeld Moisen (Calgrafi Dwb) volgde op vijf. 

Klik hier voor de resultaten.