Nicola Philippaerts for the win bij 7-jarigen in Knokke, broer Thibault op 3

Nicola Philippaerts for the win bij 7-jarigen in Knokke, broer Thibault op 3

In de proef voor zevenjarige paarden te Knokke Hippique waren broers Nicola en Thibault Philippaerts goed voor een gouden en bronzen medaille. De top 3 lag slechts een fractie van een seconde van elkaar, waarbij Nicola Philippaerts de snelste tijd klokte met onder het zadel K&t Geromino (Gamelus R). Louke Baeten met Adare (Royal Bravour) reed naar het beste Belgische resultaat in de CSI1* 1.25m proef.

Het zilver was voor de Nederlandse Kim Emmen die de merrie Kandiama Dmh (Andiamo Z) bereed. Ook het brons ging naar een lid van de familie Philippaerts, Thibault bleef met Crystal Claire (Cristallo I) eveneens onder de 35 seconden.

De top vijf werd verder vervolledigd door Stephex amazone Kendra Claricia Brinkop op I'm Fancy Vdm Z (I'm Special de Muze) op vier, vlak voor de Noorse Jenny Krogsaeter die Private Dancer Van 'T Meulenhof (Gemini) naar een vijfde plek stuurde.

Louke Baeten beste Belg in 1.25m proef

Alexis Borrin was met Utopia Montgothier (Diamant de Semilly) goed voor het goud in de CSI1* 1.25m proef. Op nog geen seconde trager volgde Louke Baeten met onder het zadel Adare (Royal Bravour) als beste Belgische combinatie op twee. Het podium werd afgewerkt door Dimme D'Haese die met de Emerald merrie, Empress Eh Z ook foutloos onder de 30 seconden wist te blijven tijdens de tweede fase.

Op vier volgde de Nederlandse Tamara Klop met Kato Ter Putte (Elvis Ter Putte). De vijfde plaats werd ingenomen door de Mexicaanse Sara Maria Hank Guerreiro en H5 Hard To Get (Berlin).

Uitslag CSIYH 7Y

Uitslag CSI1* 1.25m