Nicola Philippaerts goed bij de les in ochtendrubriek Knokke

Nicola Philippaerts goed bij de les in ochtendrubriek Knokke

In Knokke ging de dag zonet van start met een 1m50 van de CSI3* competitie. Nicola Philippaerts verzekerde een Belgische overwinning. Hij kon in het zadel van Gijs (v. Kashmir van Schuttershof) een foutloze ronde springen in 33,62 seconden. 

Luis Ferreira en Cerruti van ter Hulst Z (v. Cassini I) volgden op de tweede plaats. Zij slaagden erin de nul te behouden en finishten in 35,42 seconden. Felix Hassmann en Sig Captain America (v. Captain Fire) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 35,97 seconden. 

Abdel Said (Casalor) en Laura Kraut (Constable II) waren goed voor de vierde en vijfde plaats.

Christophe Vanderhasselt kon zich met Kadans van de Mispelaere (v. Wandor van de Mispelare) op de zevende plaats klasseren. Ludo Philippaerts (Laurier), Dominique Hendrickx (Vintadge de la Roque) en Jeroen Appelen (Lunatique de Kwakenbeek) sprongen ook in de top tien.

5-jarigen

Bij de 5-jarige paarden was de overwinning voor de Britse Chloe Aston. Zij reed Sensation White Z foutloos doorheen de tweede fase in 35,18 secondenK. Tom Sneppe en Camille van de Lentakker Z (v. Comme Il Faut) volgden op de tweede plaats. Zij konden een foutloze ronde springen en finishte in 35,87 seconden. Jeroen Appelen nam met Emotion van't Lozerhof Z (v. Emerald van't Ruytershof) de derde plaats voor zijn rekening. Het duo liet het hout onaangeroerd en finishte in 37,92 seconden. 

Kevin Gielen (Luna van de Zeilhoek) en Cassandra Braeckmans (Lamkel Ze TB) eindigden op de vierde en de vijfde plaats.

CSI2* 1m40

In het 1m40 van de CSI2* competitie verzekerde Emilie Conter een tweede Belgische overwinning. Zij rekende op Clochard (v. Kashmir van Schuttershof) om in 25,61 seconden een foutloze ronde te springen. Julie Welles en Greatfull (v. Congress 4) volgden op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en klokten af in 27,47 seconden. Shane O'Meara en Harvard (v. Bustique) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 27,55 seconden.

Frederic Vernaet (Bejing Z) en Alice Borglund (It's A Lord) volgden op plaatsen vier en vijf;

Klik hier voor de resultaten