Nek aan nek race tussen Virginie Thonon en Jérôme Guery in Gold 1.40m rubriek van Oliva

Nek aan nek race tussen Virginie Thonon en Jérôme Guery in Gold 1.40m rubriek van Oliva

In Oliva werd de Gold 1.40m rubriek afgewerkt vanmiddag. De Belgen wisten sterke prestaties neer te zetten en namen zowel een eerste als tweede plaats voor hun rekening. Virginie Thonon en Jérôme Guery vochten uit wie met de overwinning naar huis ging. Uiteindelijk was het Thonon die aan het langste eind trok. 

Virginie Thonon kon rekenen op Hermes de St Anne Z (v. Hoegie Van T Bergske) om een razendsnelle tijd van 61,48 seconden neer te zetten en zo met de overwinning aan de haal te gaan. Jérôme Guery moest zijn eerste plek afstaan aan Thonon en belandde als tweede. In het zadel van Grupo Prom Isidor Carcaletto (v. Cardento I) reed hij over de finish in 63,28 seconden. Tobias Meyer vervolledigde het podium met Quintus-H (v. Frh Quaid) met een tijd van 64,04 seconden. 

Soren Pedersen (Tailormade Carem Sandy) werd vierde. Maximilian Bremicker (Chattanooga 31) scoorde een vijfde plaats. 

Klik hier voor de resultaten. 

In de Bronze 1.30m proef wisten heel wat Belgen zich te klasseren. Aiko Paridaen zorgde met Libelle de Muze (v. Elvis Ter Putte) voor een vierde plaats. Met Ferrari Quality (v. Casall) reed ze naar de negende plek. Andere Belgische klasseringen waren er voor Rani Radelet (Diarados Dream), Axelle de Jamblinne (Flyer des Flagues) en Karlinde de Brabander-Vereecke (Oilily de Muze) .

De proef werd gewonnen door Lucas Boillot met Bokidoki Vd Kranenburg (v. Flamenco de Semilly). Op twee volgde Heinz Koella met Arabesque d'OR (v. Nippon d'Elle). Valentine Estier en Helcara (v. Eldorado Vd Zeshoek) vervolledigden het podium. 

Klik hier voor de resultaten. 

Foto: Tomas Holcbecher/ Equnews