Nayel Nassar en Igor vd Wittemoere winnen opnieuw: "Hij heeft een geweldig seizoen achter de rug"

Nayel Nassar en Igor vd Wittemoere winnen opnieuw: "Hij heeft een geweldig seizoen achter de rug"


Nayel Nassar (EGY) had niet verwacht dat hij een barrage zou rijden in de $150.000 CSI3* CaptiveOne Advisors Grand Prix of Greenwich, het hoogtepunt van de CSI Greenwich Presented by ShowPlus® op de Greenwich Polo Club. Nadat hij en zijn paard Igor van de Wittemoere halverwege het parcours in een technische dubbele combinatie één springfout hadden gekregen, voerde hij het tempo op, op zoek naar een snelle vierfouter. "Uiteindelijk hoefde ik dat niet echt te doen!" zei hij. In een zeldzaam resultaat kon geen enkele combinatie de eerste ronde van Alan Wade's (IRL) 1.55m parcours foutloos afleggen, wat resulteerde in een barrage van negen ruiters op vier fouten. Nassar ging uiteindelijk met de overwinning aan de haal door in 41,23 seconden foutloos over de hindernissen van het korte parcours te gaan.

Alex Matz (USA) en Erdento van de Leeuwerk eindigden tweede (41.49 seconden), Nicky Galligan (IRL) en Castelissimo derde (42.44).

"Het was een beetje gek!" zei Nassar. "Ik denk dat veel mensen in hetzelfde schuitje zaten in deze rubriek. Het was echt verrassend, maar het was een zwaar parcours."

"Hij is geweldig geweest. We namen hem mee naar Tokyo, en toen kwam hij terug naar huis, nam een kleine pauze, en ging naar Spruce Meadows, wat eigenlijk een geweldige voorbereiding was voor een show als deze met een groot grasveld," legde Nassar uit. "Hij was geweldig daar. Dit is zo'n beetje zijn laatste grotere show van het jaar."

Bron: Presbericht


Nassar had een bijzonder grote juichende sectie in Greenwich. De 29-jarige gaat volgende week trouwen met zijn collega-springpaard Jennifer Gates (USA), en een groot deel van zijn familie, die voor de gelegenheid in de stad was, kwam kijken hoe hij meedeed.


"Ze wilden allemaal hierheen komen om te supporteren," zei hij. "Ik was verrast. Ik had niet gedacht dat ze New York City zouden willen verlaten om me te zien springen, maar ze zijn een geweldige groep. Ze steunen me. Zowel mijn ouders als mijn broer zijn hier, dus het is een speciale overwinning vandaag."