Michèle George laat Belgisch volkslied klinken in Waregem

Michèle George laat Belgisch volkslied klinken in Waregem

Afgelopen weekend waren de internationale paradressuur combinaties te gast in Waregem. Een sterk internationaal deelnemersveld zorgde voor een zware opdracht voor de Belgische deelnemers.  Voor eigen publiek verzekerde oa. Michèle George een thuiszege.

In de Kür, Grade 3 verzekerde Barbara Minneci het beste thuis-resultaat. Samen met Stuart verzamelde de Belgische amazone een totaal van 71,867%. Slechts twee combinaties deden het beter. Rixt van der Horst imponeerde de jury met de recent verzekerde, Akuna Matata. Van der Horst reed naar een totaal van 74,834% en bleef zo ruim 2% voor op de Franse amazone, Chiara Zenati met Wing Royal Ifce (72,034%).

Ook in de Kur Grade 4 weerklonk het Wilhelmus na afloop. Demi Iujtewaal reed in deze rubriek met Winando naar de winst met 74,530%. Op het podium volgde Vladimir Vinchon met Fidertanz For Rosi (71,945%) voor de Nederlandse Neel Schakel met Edison (71,380%). Manon Claeys noteerde het beste Belgische resultaat. Samen met Katharina Sollenburg reed de Oost-Vlaamse amazone naar 70,995%, goed voor de vierde plek.

Michèle George verzekert Belgische winst

Voor eigen publiek reed Michèle George naar de winst in de Kür Grade 5. De Belgische atlete van het jaar stond unaniem op de eerste plaats en kreeg zo met Best of 8 een totaal van 78,750% achter haar naam. Op het podium volgde Frank Hosmar met onder het zadel Guetta. Het duo werd door elk jurylid op de tweede plaats gezet. Met 75,695% verwees Hosmar Lena Malmstrom en fabulous Fidelie (72,545%) naar de derde plek. 

Alle uitslagen