Melanie Gelin wint Youngster Tour finale voor vijf- en zesjarige paarden

Melanie Gelin wint Youngster Tour finale voor vijf- en zesjarige paarden

In het Sentower Park in Opglabbeek werd zonet de voorlaatste proef van de dag verreden. In deze Youngster rubriek voor vijf- en zesjarige paarden was het Melanie Gelin die Qatar B naar een eerste plaats reed. Ze voert een bijna volledige Belgische top vijf aan. 

Melanie Gelin kon rekenen op haar vijfjarige Qatar B (v. Quiran) om de winnende tijd van 27,33 seconden neer te zetten. Hiermee was ze Deense amazone Kamilla Grauff Albrektsen en Jo's Roberto (v. Rockland) te snel af. Zij reed over de finish in 28,44 seconden. Lennert Korsten zorgde voor nog een Belgische podiumplaats. Met de vijfjarige merrie Charlotte 123 Z (v. Casallo Z) stopte hij de klok op 29,36 seconden. 

De top vijf werd aangevuld door de Belgische driekleur. Naast haar eerste plaats mocht Melanie Gelin (Freeman Heureka Z) ook de vierde plaats voor haar rekening nemen. Op vijf volgt Nadège Janssen (Quattro Ruoute Motrici). 

Andere Belgische klasseringen waren er voor Laurens Houben (Quickly Mcquick), wederom Melanie Gelin (Kalamoun Hero Z) en Aurelien Lejeune (Dixit du Val 'Heureux Z) 

Klik hier voor de resultaten.