Zoe Conter springt opnieuw in de kijker in Spruce Meadows. McLain Ward wint: "HH Azur is gewoon geweldig!"

Zoe Conter springt opnieuw in de kijker in Spruce Meadows. McLain Ward wint: "HH Azur is gewoon geweldig!"

De tweede wedstrijd van de dag in de Internationale Ring op de Spruce Meadows 'Masters' was er een voor de geschiedenisboeken: Fans konden voor het eerst in twee jaar op het terrein komen kijken naar het springen op Spruce Meadows. Wat een competitieve en onderhoudende wedstrijd werd hen voorgeschoteld. Ook België's Zoe Conter liet zich opvallen.

Het parcours met 12 hindernissen en 15 springinspanningen, ontworpen door Leopoldo Palencios (VEN), daagde enkele van de beste ruiters ter wereld uit, waaronder McLain Ward (USA), Martin Fuchs (SUI), Max Kühner (AUT), en Nayel Nassar (EGY). Ook de Canadese fans Eric Lamaze, Mario Deslauriers, Ben Asselin en Tiffany Foster verschenen in de ring, waar ze werden begroet door een enthousiast gejuich van het kleine publiek dat rond de ring zat.

Met acht paarden en ruiters in de barrage werden de toeschouwers getrakteerd op een spannende wedstrijd toen de atleten het 300m-parcours betraden met een toegestane tijd van 45 seconden. McLain Ward en HH Azur (Thunder vd Zuuthoeve x Sir Lui vd Zuuthoeve) gingen als eerste van start in de barrage, en geen van de overgebleven ruiters slaagde erin om hun foutloze rit van 37,38 seconden te evenaren. Ward was de enige die dubbel foutloos bleef. De tweede plaats ging naar Nayel Nassar en Coronado (Cassini I x Acord II) die in de barrage drie tijdfouten opliepen. De derde plaats ging naar Kent Farrington (USA) en Creedance (Lord Z x Notaris), met vier fouten en een tijd van 38,34 seconden.

"HH Azur is altijd al een heel snel paard geweest. Ze heeft een enorme pas, ze is een grote merrie... en ze kan de grond bedekken, en snel van het been, dus ze is eigenlijk van oudsher een snel paard," zei Ward na zijn overwinning.

Zoe Conter kwam aan de start met Davidoff de Lassus (Ugano Sitte). Het duo hield alle hout in de lepels maar kampte in de basis met de toegestane tijd. Met één tijdsfout plaatste Conter zich op de tiende plek.


Bron: Persbericht