McLain Ward beslist om topmerrie Clinta op pensioen te zetten

McLain Ward beslist om topmerrie Clinta op pensioen te zetten

Op zijn social media accounts kondigde McLain Ward aan dat na een jaar inspanningen geleverd te hebben om Clinta (v. Clinton) terug te brengen van een blessure er beslist is om ze op pensioen te laten gaan. De veertienjarige merrie sprong met Ward indrukwekkende rondes en werd vierde op de FEI Wereldruiterspelen in Tryon. 


"Het is met enige teleurstelling dat ik moet aankondigen dat samen met haar eigenaren The Sweeney's en Susan Heller, de beslissing is genomen om Clinta met pensioen te sturen. Ik heb niet veel verdriet, maar ben wel teleurgesteld omdat ze gezond genoeg is voor de sport. Maar we denken dat ze fysiek niet in staat is om de stress van wedstrijden op het hoogste niveau aan te kunnen", zegt McLain Ward.

Hij gaat verder: "Clinta is zonder twijfel het beste paard die ik ooit heb gereden. Ze heeft een groot hart en competitieve mindset. Haar eigenaars en ik kijken met veel verwachting uit naar het fokproces dat we zullen opstarten met Clinta. Een groot deel van de fokkerij volgt de huidige trend van nieuwe technologie om grotere aantallen veulens te produceren. Deze weg volgen we niet met Clinta en we hebben gezamenlijk de beslissing genomen om voor een ouderwetse aanpak te kiezen en Clinta natuurlijk te fokken en haar nakomelingen zelf te laten dragen en grootbrengen." McLain hoopt dat haar competitieve mindset en gouden hart te zien zullen zijn in haar veulens. "Ik geloof dat hiermee Clinta een gelukkig pensioen tegemoet gaat, want het is een merrie die zoveel van zichzelf heeft gegeven." 

Bron: Facebook McLain Ward