Maxime Harmegnies oppermachtig in Silver Destelbergen

Maxime Harmegnies oppermachtig in Silver Destelbergen

Voorbije zaterdag organiseerde het Barelhof de Silver Destelbergen, met drie nationale proeven op het programma. Grote winnaar van de dag was Maxime Harmegnies, die in de afsluitende 1.35m proef zowel goud als zilver mee naar huis wist te nemen.

Aan de start van de barrage tijdens de 1.35m klasse mochten maar liefst 16 combinaties aantreden. Winst ging uiteindelijk naar Maxime Harmegnies, die voor Haras De Laubry de 10-jarige Zangersheide merrie Diosa De Laubry Z (Diamant de Semilly) in een razendsnelle 32.87 seconden naar goud stuurde. Harmegnies kaapte ook de zilveren plek weg, dit op de rug van Otto Van De Achterhoek (Dieu Merci van T&L). Het brons was voor Cedric Broekaert die in het zadel van Jeunesse Van De Kleite (Kashmir Van Schuttershof) net boven de 34 seconden finishte. 

In de voorafgaande 1.25m proef plaatste Daan De Cleene zich helemaal vooraan het klassement. De Cleene, met onder het zadel Mali (Bamako De Muze), bleef in de 2e fase als enige onder de 32 seconden. Cedric De Maertelaere volgde met Orion Van Sappenleen (Kannan) als tweede, voor Rik Geirnaert en Dalton De La Vie Z (Diamant de Semilly).

Tijdens de eerste proef van de dag, over een hoogte van 1.15m, mochten Oscar Van den Berghe en Plus Belle van T&L (Corydon van T&L) de ereronde aanvoeren. Bert Van Den Branden volgde in het zadel van Quartz Van t Ruytershof (Elvis ter Putte) met zilver. Het podium werd vervolledigd door Caroline De Laet, die Quibelle van de Zeshoek (El Torreo de Muze) naar brons stuurde. De Laet volgde ook nog net buiten de top drie met Quinto vd Bisschop (De Flor 111).

Alle resultaten