Mathyssen en Mouws springen naar overwinningen in Youngster rubrieken Lier

Mathyssen en Mouws springen naar overwinningen in Youngster rubrieken Lier

In het Azelhof stond op zondag een rubriek voor jonge paarden op het programma. Er werden rubrieken voor respectievelijk 4, 5- en 6-jarige paarden ingelast. De hoofdrubriek van de dag was die voor 6-jarige paarden. De winst ging hier naar Hilke Mouws. Zij reed Kivolette van Beek ( v. Cidane) foutloos doorheen de tweede fase in 27,36 seconden. 

Femke de Graaf nam de tweede plaats mee naar huis. Zij rekende op Petruska van de Donkhoeve (v. Lavalino Ter Klomp) om in 28,06 seconden een foutloze ronde te springen. Jens Smolders en Picasso van de Looise Heide (v. Casino Royal) maakten de top drie compleet. Zij konden de nul behouden en klokten af in 29,71 seconden. 

Jan Stoffelen (Palmyra) en Joppe Broekcs (Poirrot HWS) eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats. 

5-jarigen 

Bij de 5-jarige paarden domineerde Laurens Matthysen. Hij nam zowel de eerste als de tweede plaats mee naar huis. Voor de eerste plaats rekende hij op Quelle Belle 55 (v. Cardento), voor de tweede plaats haalde hij Quelle Princesse 55 (Comme Il Faut) van stal. Femke De Graaf eindigde op de derde plaats. Zij reed Layla P (v. Hotspot) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 31,52 seconden. Ze reed Kesha Z (v. Kannan) in exact dezelfde chrono naar de finish. 

Bert Panneels (Qolor P.) vervolledigde de top vijf.

Bij de 4-jarigen werd er met een clear round systeem gewerkt.

Klik hier voor alle resultaten