Marthe Van Gorp: "Ik wist pas een dag voor het BK dat ik met Loreen kon meedoen"

Marthe Van Gorp: "Ik wist pas een dag voor het BK dat ik met Loreen kon meedoen"

Normaal gezien had dit weekend het BK voor de jeugd in het Azelhof moeten plaatsvinden. Helaas besliste Corona daar anders over... Toch namen we contact op met de verschillende Belgisch kampioenen om met hen terug te blikken op hun overwinning van een jaar geleden. Vandaag is het de beurt aan Marthe Van Gorp die zichzelf tot Belgisch kampioene bij de Junioren kroonde.

"Natuurlijk was het winnen van het Belgisch kampioenschap mijn mooiste overwinning van het afgelopen jaar. Het feit dat het met Loreen was, een paard dat ik later dat jaar heb moeten afgeven, maakt het achteraf allemaal nog net iets specialer. Ik heb verschillende proeven gewonnen vorig jaar maar achteraf gezien was het BK zeker mijn mooiste overwinning. Ik wist ook pas een dag ervoor dat ik met Loreen aan het BK kon deelnemen. Ik had dus helemaal niet verwacht dat ik zou winnen aangezien Loreen en ik relatief onvoorbereid naar Lier vertrokken waren. De eerste dag liep dan ook niet alles zoals gepland maar tijdens de finale liet ze zich van haar allerbeste kant zien". 

"Ik heb nu volop de training hervat en ik hoop dan ook dat het wedstrijdseizoen snel terug van start kan gaan. Ik ben mijn paarden altijd blijven trainen dus ze zijn helemaal klaar om aan het seizoen te beginnen".