Marthe Heudens is Belgische sterkhouder in CSIO3* Grand Prix van Aalborg

Marthe Heudens is Belgische sterkhouder in CSIO3* Grand Prix van Aalborg

Slechts vijf combinaties slaagden erin zich te kwalificeren voor de herkansing van de 1.55m CSIO3* Grote Prijs in Aalborg. Uiteindelijk plaatsten twee Belgen zich in de prijzen. Marthe Heudens en Anthony Wellens. Proefwinst kwam op naam van Rolf-Göran Bengtsson en de 11-jarige Zuccero.

Bengtsson en de zoon van VDL Zirocco Blue bleven net geen twee seconden voor op de Noorse amazone, Therese Soehol HEnriksen en haar Santos Z (Spartacus Z). De derde plaats kleurde Nederlands.

Eric Ten Cate plaatste zich op de rug van de 10-jarige KWPN-ruin, Incredible (Clinton). Enkel de top twee wist een foutloze barrage te rijden. Met 6 punten verwees Ten Cate, Adam Grzegorzewski (POL) met de 10-jarige STakata (Stanley) naar de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Ricardo Correa Reinert en Cassilano Jmen (Calisco Jmen). 

Net buiten de top vijf plaatsten Marthe Heudens en Anthony Wellens zich alsnog in de prijzen. Heudens sprong met de 10-jarige Newton van 't Zorgvliet (Thunder vd Zuuthoeve) met één springfout naar plaats elf. Landgenoot Anthony Wellens volgde met zijn 13-jarige Domenco (Cornet's Stern) op de twaalfde plaats.

Volledige uitslag