Louise Losfeld en Nathan Budd schitteren in 1* Grote Prijs Sentower Park

Louise Losfeld en Nathan Budd schitteren in 1* Grote Prijs Sentower Park

De Grote Prijs van de 1* competitie in het Sentower Park is gereden! Voor ons land waren het Louise Losfeld en Nathan Budd die de Belgische eer hoog hielden. De in België gevestigde Kendra Claricia Brinkop ging met de hoofdprijs aan de haal. 

Slechts elf van de 55 starters mochten het uitvechten in de barrage van deze 1.35m hoge Grote Prijs. Met Balisto vd Schorre Z, een negenjarige hengstenzoon van Balou du Rouet, zorgde Losfeld voor het beste Belgische resultaat. Het duo tikte helaas in de barrage een balk uit de lepels en kwam zo op acht. Nathan Budd stuurde op zijn beurt Tinky Girl des Rosiers Z (v. Tinka's Boy) naar de negende plaats. Enkel deze twee zorgden voor een Belgische klassering.

De snelste foutloze ronde werd gereden door Kendra Claricia Brinkop. De Duitse amazone had opnieuw de BWP'er Quercus van den Oude Eik (v. Jenson van 't Meulenhof) onder het zadel en klokte af op 28,51. Met 29,86 op de klok was er voor Mille Bisgaard de tweede plaats op Liberty Dance (v. Party Dance). De Britse Ellen Whitaker sloot de top drie af in het zadel van Conshira Blue PS (v. Conthargos). Zij hield haar broer, Donald Whitaker met Little Khira H (v. Böckmann's Lord Pezi) van het podium. Op vijf kwam de Nederlander Niels Bulthuis in combinatie met VDL Groep Kiara (v. Clearway). 

Volledige uitslag