Loris Berrittella, Stijn Timmerman en Constant Van Paesschen slaan hun slag in Oliva

Loris Berrittella, Stijn Timmerman en Constant Van Paesschen slaan hun slag in Oliva

In de Mediterrenean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva zijn de Belgen alweer stevig aan de dag begonnen. Diverse landgenoten sprongen al naar een plaats in de top vijf. 

Silver 1,35m

Terwijl Fransman Harold Boisset met Chopping de Ceris (Levistan) de leiding nam in 58,7 seconden, stuurde Loris Berrittella zijn negenjarige Fringant du Calvaire (Qody de St-Aubert) naar het brons in 62,56 seconden. De Italiaan Francesco Turturiello en Mona Lisa van Dorperheide (Zilverstar T) waren een kleine 0,13 seconde sneller en kaapten de tweede plaats weg. Jeanne Sadran stuurde Digisport Satisfaction (Stakkato Gold) naar de vierde plaats, Stijn Timmerman en Miss Marple (Ugano Sitte) claimden de vijfde plaats voor ons land. 

Jérôme Guery volgde als zesde met Galiano des Fourches (Ugano Sitte), Camille Demolie werd tiende. 

Gold 1,30m

In deze proef werd Constant van Paesschen beste Belg. In het zadel van Jaguar d'Avontuur ter Linden (Thunder vd Zuuthoeve) sprong hij naar de vijfde plaats in 39,36 seconden. Lucinda Roche won voor Ierland met Heartstring (Cicero Z van Paemel) in 36,34 seconden. Noona Wildfang Linde en Christoph Könemann maakten het podium compleet. 

Anthony Philippaerts en Nancy 376 (Now or Never M) grepen de zesde plaats, Camille Demolie werd ook hier tiende. 

6 yo

Nicolas Delmotte en Erostar des Luthiers (Reel Star des Luthiers) grepen een Franse overwinning, Luis Marquez Mendez en Rotterdam Buzalen volgden voor het gastland op de tweede plaats. Gracie Marlowe finishte als derde voor de VS. Celien van Bylen en haar Zangersheidemerrie Diamantina Z (Diamant de Semilly) sprongen voor ons land naar de zesde plaats, Hendrik Denutte en Nevada Quality Z (Numero Uno) werden tiende. 

Klik hier voor alle resultaten.