LIVE: Allerlaatste hindernis bezorgt Gregory Wathelet vier strafpunten

LIVE: Allerlaatste hindernis bezorgt Gregory Wathelet vier strafpunten

Om 19.30u gaat de Nations Cup van start op CHIO Aachen! Niels Bruynseels komt als eerste Belg al als tweede combinatie aan de start. Daarnaast heeft Pieter Devos startnummer tien, Jérôme Guery startnummer achttien en Gregory Wathelet startnummer zesentwintig.

Foto: Tomas Holcbecher

Volg de prestaties van de Belgen LIVE in dit artikel! 

Samenvatting eerste ronde: De Amerikanen staan er momenteel het best voor. Maar liefst drie van de vier ruiters konden de nul behouden. Hierdoor hebben ze een mooie 'clean sheet' waardoor ze voorlopig aan de leidign staan. België deelt de voorlopige tweede plaats met België, Zweden, en Duitsland met elk vier starfpunten. Italië en Frankrijk staan op een gedeelde vijfde plaats met acht strafpunten. Marcus Ehning kwam ten val in de warm-up wat betekent dat de Duitsers met drie verder moeten. Hij kwam zelfs niet aan de start van de eerste ronde.19.30u: Vier strafpunten voor Niels Bruyseels, die als eerste Belg aan de start kwam. 

19.56u: Een voet in het water en een balk tegen de grond maken dat ook Pieter Devos het niet foutloos houdt. België staat dus voorlopig op 12 strafpunten.

20.15: Jeroem Guery en Quel Homme de Hus doen wat hen verwacht wordt: een foutloze ronde springen. Gregory Wathelet komt als laatste aan zet

20.38: Als Gregory Wathelet één ding goed kan, is het onder druk presteren. Dat bewijst hij nog maar eens met een nulronde in het zadel van Nevados. Dit betekent dat de Belgen na de eerste ronde op een totaal van vier strafpunten staan.

21.45u: Pieter Devos begon aan een uitstekende ronde. Helaas liep het in het tweede deel van het parcours mis in de driesprong. De combinatie noteert acht strafpunten. 

22.03: Jérôme Guery en Quel Homme de Hus maken ondanks de perfecte ronde een spijtige fout op de voorlaatste hindernis! 

22.23: Een domper op de feestvreugde voor Gregory Wathelet. De ideale ronde werd beëindigd met één springfout op de allerlaatste hindernis.