Lieven Devos en Jordy Verboven pakken winst in Opglabbeek

Lieven Devos en Jordy Verboven pakken winst in Opglabbeek

In het Sentower Park werd een nieuwe dag vol topsport afgetrapt met een 1.25 GP kwalificatie. Daar wist Jordy Verboven voor Belgische winst te zorgen. Vervolgens ging de CSI2* 1.35m rubriek van start waar Lieven Devos voor een overwinning zorgde. 

In de 1.25m rubriek was het Jordy Verboven die zich met gemak kon klasseren voor de Grote Prijs op zondag. Met Jablo van de Oude Hoeve (v. Echo Van'T Neerenbosch) reed hij de winnende tijd van 56,37 seconden in deze proef rechtstreeks op tijd. Bruno Martins Costa verzekerde Canada van een tweede plaats. Met de merrie Mojito TW (v. Messenger) noteerde hij een tijd van 57,40 seconden. Dylan Ringot en Zz Top (v. I'm Special de Muze) vervolledigden het podium in een tijd van 58,48 seconden. 

Aurore Christen (Chipolini Vm Z) werd vierde. Bjorn Vandenbossche (Ascaina Z) zorgde voor nog een Belgische klassering met een vijfde plaats. 

Andere Belgische klasseringen waren er voor Elisa Strubbe (Grey Boy B) en Louise Losfeld (Odilon van T&L

Klik hier voor de resultaten. 

In de CSI2* 1.35m proef was het Lieven Devos die de concurrentie te snel af was. Met Eldorrado Mvnz reed hij in de tweede fase over de finish in 25,64 seconden. Bertram Allen volgde op twee. Hij kon rekenen op Emmylou (v. Billy Mexico) om een tijd van 26,27 seconden neer te zetten. Maikel van der Vleuten en Snoes (v. Clarimo) vervolledigde het podium in een tijd van 26,77 seconden. 

Louise Losfeld (Fabulous) werd vierde. Op vijf volgde Frederic Bouvard (Hugh Grant de Muze). 

Andere Belgische klasseringen waren er voor Kristien Peeters (Jagante), Stephanie Andries (Mystic Lady), Lieven Devos (Fiorucci), Axel Vandoorne (Sense Z) en Gilles Thomas (Comdero). 

Klik hier voor de resultaten.