Lieven Devos beste Belg in Grand Prix Oliva

Lieven Devos beste Belg in Grand Prix Oliva

In Oliva werd zonet het hoogtepunt van een druk internationaal weekend verreden: de Grand Prix van de Gold Competitie. Er werd over een hoogte van 1m50 gesprongen. Van de 49 starters konden er elf een foutloze eerste ronde springen. Een barrage met elf moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar. 

Die winnaar werd de Italiaan Alberto Zorzi. Hij reed Cinsey (v. Contendro I) foutloos doorheen het parcours in 42,29 seconden. Nicolas Delmotte volgde op de tweede plaats. Hij kon in het zadel van de BWP-ruin Ilex VP (v. Diamant de Semilly) een foutloze ronde springen en klokte af in 42,90 seconden. Edwin Smits (v. Arezzo VDL) en Farezzo vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 42,73 seconden. 

Megan Moissonnier (Cordial) en Harry Charles (Romeo 88) eindigden op de vierde en de vijfde plaats. 

Lieven Devos zorgde voor de beste Belgische prestatie. Hij reed Inca's Big Think (v. Bealieu's Think Big) naar de achtste plaats.

Klik hier voor de resultaten

1m30 Bronze

In het 1m30 van de Bronze Tour ging de overwinning naar Frankrijk. Julie Pellerin reed Dieu Merci van't Meulenhof (v. Bamako de Muze) foutloos naar de finish in 31,74 seconden. Leon Brutsaert en Emona RV (v. Mr. Blue) eindigden op de tweede plaats. Zij konden een foutloze ronde springen in 31,83 seconden. Rufus Brenninkmeijer en Light Fly Lady (v. Light ON) namen de derde plaats mee naar huis na een foutloze ronde in 31,92 seconden. 

Fanny Marre (Mintou vd Bisschop) en Albert Hermoso Farras (Quilate 32 53) eindigden op de vierde en de vijfde plaats. 

Freddy Demuynck (Aimar van het Polderhof) reed naar de achtste plaats.

Klik hier voor der resultaten