El Barone 111 Z zijn nafok domineerde in Lummen! In de rubriek voor vijf-en zesjarigen hield Liesje Vanderwegen met Spirit van het Gebergte (El Barone 111 Z), Neal Vanderwegen nipt achter zich. De BElgische springruiter volgde met de gekeurde hengst, El Cid Z (El Barone 111 Z) voor Wim Vinckx en Anaconda van de Kattevennen Z (Aganix du Seigneur Z).

De top vijf van deze internationale rubriek kleurde verder Belgisch met Jeremy Cassera en Samiro (H&M Chilli Willi) op een vierde plaats. Nick Verlies volgde met Tucci van het Bildeken ( Nixon van 't Meulenhof).

Dimme D'Haese domineert in CSI2*

In de 1.30m openingsrubriek van de CSI2* sprong Domme D'Haese naar een Belgische thuiszege! De Belg won met Etikarta V Z (Elvis Ter Pute) met net geen twee seconden verschil op Jan van Alken en zijn BWP-merrie, Mousse van de Start (Tonixe). D'Haese schreef ook de vierde plaats op naam met NExt Funky de Muze (Elvis Ter Putte).

Matt Garrigan vervolledigde de top drie in het zadel van Lincoln LB (Lordanos). De top vijf werd afgewerkt door Jens Vandenberk en zijn 8-jarige Zangersheide-ruin, Quitero Z (Quickly de Kreisker).

Brecht Goossens zet Belgisch feest verder

In de 1.35m CSI2* rubriek continueerde Brecht Goossens het Belgische feest. Op de rug van de 15-jarige Zangersheide-ruin, Noukie Z (Nabab de Rêve) sprong Goossens naar de winst in deze internationale rubriek. Tim Prouvé voorkwam dat de Limburger de eerste en tweede plaats op naam schreef. Prouvé volgde met Corrada (Corrado I)  voor Goossens die ook de derde plek op naam schreef met Pavana van het Merrethof (Fantomas de Muze).

uitslagen