Lien van Ende en Julie Ceusters zorgen voor Belgische girlpower in Zandhoven

Lien van  Ende en Julie Ceusters zorgen voor Belgische girlpower in Zandhoven

Ook in het avondprogramma weerklonk telkens de Brabançonne in Zandhoven. Lien Van Ende en Julie Ceusters sprongen beiden naar de winst in de afsluitende CSI1* rubrieken.

De 1.10m Prijs Dries Sebrechts Fruit kwam op naam van Julie Ceusters met onder het zadel Prada 111 (Plot Blue). Ceusters sprong eveneens naar de vierde plek met Maybe de Niel. Samen met de 8-jarige bruine, Prada 111 bleef Ceusters ruim één seconde voor op Flandria-Rent ruiter, Kasper de Boeck met onder het zadel Gerenia (Cantos). De Boeck zet zo zijn goede prestaties van de afgelopen weken verder en sprong naar de tweede plek.

Yevhen Lapa vervolledigde het podium van deze rubriek met Hightrack Pkz. Voor eigen publiek vervolledigde Leah Stevenart de top vijf met Celtic 13.

Lien Van Ende scoorde de winst in de 1.20m rubriek. In het zadel van Cita  P Z (Calvaro Z) bleef Van Ende als enige foutloos onder de 29 seconden. Met bijna één seconde verschil volgde Dries Van Dyck op de tweede plek met onder het zadel Dienko (Indoctro). Tot begin dit jaar werd de 11-jarige KWPN-ruin uitgebracht door Anouk van der Velde.

Sarah Verhamme volgde op de derde plaats. Samen met Deauville Brimbelle Z (Darco) bleef Verhamme voor op Dries Van Dyck met Chica Z. De Nederlandse Nicole Mestrom werkte de top vijf af met onder het zadel Cristel vd Mariahoeve Z.


F. Houou Tomita - GL