Leonie Peeters en Mathias Hazebroek verzamelen ranking punten in Lier!

Leonie Peeters en Mathias Hazebroek verzamelen ranking punten in Lier!

In Lier werd de 1.45m Longines Ranking rechtstreeks op tijd verreden. Voor eigen publiek noteerde Rostal-amazone, Leonie Peeters een podiumplaats. Na afloop weerklonk echter wel de Stars & Stripes dankzij Evan Coluccio met Mr Uno-K van 't Kattenheye (Numero Uno).

Eerder uitgebracht door de familie Philippaerts snelde Coluccio met de 11-jarige zoon van Numero Uno naar de winst in 68,51 seconden. Op ruim één seconde verschil volgde Jeremy Sweetnam in het zadel van Chuflay (Cornet Obolensky). De derde plaats kleurde Belgisch dankzij Leonie Peeters en haar sBs-merrie, Godlike van de Kapel.


Organisator, Mathias Hazebroek volgde op de hielen. Hazebroek loodste zijn Jurre (Toulon) naar de vierde plaats en verwees zo Chloe Aston (GBR) met Diatendra von Rocherrath Z (Diamant de Semilly) naar de vijfde plaats. In de top tien volgde een peloton Belgen met Charlotte Philippe en Electro vd Kromsteeg Z (Emerald) op kop. Het paar sprong foutloos naar plek zeven en bleef Bunoit Moeskops met Paris Van Eeckelgem (Balou du Rouet), Logan Leemans metFirst Horses Stables' Ikoon L (Ustinov) en Virginie Thonon met Pecorino De La Liniere (Bamako de Muze) voor.


Rik Nauta scoort


Eerder won Rik Nauta de 1.30m CSI1* rubriek met Lorenzo de Luca zijn voormalige Limestone Grey (Try-Time). Het Belgische duo bleef net geen seconde voor op Cedric Wolf en Le Quin (Light On). De derde plaats kwam op naam van Cyril Fontaine met Fanette Du Sart (Diamant De Semilly).