Laurens Meynaerts springt op eigen podium in CSI2* competitie Sentower Park

Laurens Meynaerts springt op eigen podium in CSI2* competitie Sentower Park

In Sentower Park was een 1m45 rubriek van de CSI2* competitie vandaag het hoogtepunt van de dag. Er werd rechtstreeks tegen de klok gesprongen en de overwinning kwam in Ierse handen: Bertram Allen rekende op Classified (v. Je T'Aime Flamenco) om in 59,14 seconden foutloos rond te springen. 

Michael Jung en Edo Sandra (v. Eldorado vd Zeshoek) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam in 59,18 seconden. Torben Köhlbrandt (D-Coroquada I) vervolledigde de top drie na een foutloze ronde in 63,07 seconden. 

Kirsten Rombouts zorgde voor de beste Belgische prestatie. Zij rekende op Corico Z (v. Coriano) om in 70,58 seconden foutloos rond te springen. Dat leverde haar de zesde plaats op. Loic Cannaert volgde met Michelangelo (v. Horion de Libersart) op de zevende plaats. Zij lieten het hout onaangeroerd en klokten af in 73,32 seconden.

Hannes Symons (Novel van het Hertenrooi) en Evelyne Putters (Eye of the Tiger) sprongen ook in de top tien.

In het 1m30 zorgde gastheer Laurens Meynaerts voor de beste Belgische prestatie. Hij reed Concordia Z (v. Chiquitano Z) foutloos rond in 31,14 seconden wat hem de tweede plaats opleverde. Alexander Kumps en Chac-Lisco Z namen de derde plaats mee naar huis na een foutloze ronde in 31,58 seconden. 

Pascale van Laethem (Helia des 7 Vallons), Coline Brants (Gitana van het Molenhof) en Bjorn Vandenbossche (Nalicham van T&L) zorgden voor andere Belgische top tien klasseringen.

Klik hier voor de resultaten