Larissa Pauluis en Flambeau dansen naar winst tijdens BK Lier

Larissa Pauluis en Flambeau dansen naar winst tijdens BK Lier

De eerste rubrieken voor het Belgisch Kampioenschap zijn achter de rug! Larissa Pauluis reed met haar geliefde Flambeau (v. Ampere) naar haar eerste overwinning in de BK Grote Prijs - Grand Prix. 

Pauluis en de dertienjarige bruine ruin werden unaniem op één geplaatst door de jury's en overschreed bij één jury zelfs de grens van 75%. Bij de anderen bleef het resultaat rond de 73% wat hen een eindresultaat van 73,956% opleverde. Dat percentage was ruimschoots voldoende voor een eerste overwinning in Lier. De tweede plaats was voor Laurence Roos, zij reed in het zadel van Fil Rouge (v. Stedinger) naar 70,957% en stonden bij drie van de vijf jury's op twee. De top drie werd gesloten door Charlotte Defalque en Botticelli (v. Vivaldi) die samen naar 70,696% reden. Pauluis nam ook nog de vijfde plaats voor haar rekening en kreeg voor haar proef op First - Step Valentin (v. Vitalis) 69,913%. Voor hen stond Amandine Prevost met 70,500% voor Quaterdance (v. Quarterback). 

Kleine Tour - Prix St. Georges

De deelnemers van het BK Kleine Tour waren zeer aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk was het Sophie Van Lent-Baetens die zegevierde. De amazone kreeg exact 71,000% voor haar proef met Nea's Jacky O (v. Johnson). Daarmee stonden ze bij drie jury's op twee en nog eens op één en drie. Eline Borrey De Coninck vulde de tweede plaats in met Haressel (v. Uphill). De beoordelingen van de jury's lagen ver uit elkaar want het duo stond bij twee jury's op één maar daarnaast ook twee keer op vier en zelfs op zeven. Zij besloten met 70,588%. Voor Laurence Roos en Kingston (v. El Capone) verscheen er 70,059% op het scherm waarmee ze derde werden. 

BK U25 - Intermediaire II

Slechts zeven deelnemers kwamen aan de start in deze rubriek. Twee amazones legden het vuur aan elkaars schenen, Lauranne Lammens ging met de eer aan de haal. In het zadel van Hilcara van het Vijverbos (v. Don Renoir) kreeg zij 69,647% en stond daarmee bij twee jury's op één en bij drie op twee. Laura Luyten volgde met 69,029% voor haar proef met J2l Lamborghini (v. Bravour B) en werd tweede, hoewel ook zij door twee juryleden op één geplaatst werd. Britt Baranyai stuurde Buffon (v. Gribaldi) naar 67,677% en werd derde. 

BK Children - Preliminary Test B

Bij de Children scheelde het een haar tussen Evelyne Dieltjens en Leontine Lemmens. Lemmens had Erpedo vd Performing Stables (v. Obelisk) gezadeld en kreeg 70,125%. Dieltjens kon de jury net iets meer bekoren en kreeg met Bonaire van de Mottelhoeve (v. Landadel) 70,179%. Annaëlle Bulteau werd derde op Rumba Dance De Tilia (v. Diamond Hit). 

BK Pony's - Team Test

Liezel Everars maakte haar favorietenrol meer dan waar en verliet de arena op Fs Capelli De Niro (v. FS Champion de Luxe) onder begeleiding van luid applaus. Het paar werd ook unaniem door de vijf jury's op één geplaatst en eindigde met een totaal van 75,457%. Anna Peeters reed naar de tweede plaats nadat er 70,200% op het bord verscheen voor haar en Balotelli 2 (v. Benetton S). Het podium sloot af met Emilie Herweyers en LeSch La Perla (v. Dalai) die 69,114% bijeen reden. 

Alle resultaten