Larissa Pauluis danst naar overwinning in GP Freestyle CDI Lier

Larissa Pauluis danst naar overwinning in GP Freestyle CDI Lier

Het CDI Lier is op zijn einde, alle prijzen zijn uitgedeeld. De allerlaatste overwinning bleef in eigen land en was voor Larissa Pauluis. In het zadel van Flambeau (v. Ampere) reed de Belgische maar liefst 77,550% bij elkaar. 

De Grand Prix Freestyle op muziek had negen deelnemers op de startlijst staan. Voor België kwamen Larissa Pauluis en Amandine Prevost aan de beurt. Pauluis zorgde voor het beste resultaat en kreeg voor haar Kür op Flambeau (v. Ampere) maar liefst 77,550% en stond bij ELKE jury op één! De andere Belgische combinatie bestaande uit Prevost met Quaterdance (v. Quaterback) behaalde knap de vierde plaats met een score van 72,875%. 

Met bijna drie-en-een-halve procent moest Fie Christine Skarsoe genoegen nemen met het zilver. De Luxemburgse kreeg voor haar Kür met Imperador Dos Cedros (v. Rubi) 74,090%. Richard Davison eindigde met Bubblingh (v. Lingh) op drie met een resultaat van 73,845%. 

Bekijk de volledige uitslag hier

Big Tour Grand Prix Special

Eerder werd de Grand Prix Special van de Big Tour verreden. Daar zorgde Laurence Roos voor het beste Belgische resultaat en werd met Fil Rouge (v. Stedinger) zevende. Zij kregen 69,787% van de jury toegekend. Alexa Fairchild volgde met Dabanos D'04 (v. Abanos) op negen en had 65,915% voor haar kür. 

Ze deden het vandaag opnieuw, na het winnen van de CDI 4* Grand Prix op zaterdag, won de Zweedse Therese Nilshagen en Dante Weltino oud. (v. Danone 4) vandaag ook de Grand Prix Special met 77,660%. Ze werden op de voet gevolgd door -ook uit Zweden- Juliette Ramel en haar Buriel K.H. (v. Osmium) met een score van 76,298%. De top drie werd compleet gemaakt door de Duitse Dorothee Schneider en Sisters Act MT oud. (v. Sandro Hit), met 73,468%.

 

We spraken met Therese na haar winnende rit: “Vandaag was ik erg tevreden met onze proef. Dit was onze eerste wedstrijd dit jaar, dus je weet nooit wat je kunt verwachten. Soms zijn de omstandigheden bij indoorwedstrijden wat moeilijker dan buiten, maar Dante voelde zich hier heel goed en hij reageerde goed op de piste en de omgeving.”

 

One in a million horse

Of ze kan uitleggen wat Dante Weltino zo speciaal maakt? “Dante is een once in a million horse. Ik rijd hem al sinds hij 5 jaar oud was en hij is nu twaalf, dus we hebben de hele reis samen gemaakt. Hij is absoluut het paard van mijn leven, die al zoveel dromen heeft waargemaakt: de finale van de Olympische spelen, de finale van het WK, de finale van het EK. Ja, hij is echt mijn droompaard.”


Succesvolle week in Lier

Met de voorzitter van Belgium Dressage Events Wim Verwimp kijken we terug op een zeer geslaagde week. Wim: “Volgens mij is alles deze week heel goed gegaan. Op de prachtige locatie van Azelhof hebben we alles in huis om een wedstrijd voor de Belgische dressuursport op het hoogste niveau te organiseren. Ik denk dat we daar ook dit jaar weer goed in geslaagd zijn. De positieve reacties van de ruiters gedurende de week waren behoorlijk overweldigend, maar erg leuk om te horen. Ze zijn allemaal blij met de organisatie, de stallen -dit is het tweede jaar dat we vaste stallen hebben-, de bodems, de prijzen, alles. Het geeft ons als organisatie veel energie om door te gaan met dit evenement en na te denken over hoe we het nog beter kunnen doen. De datum voor volgend jaar staat al vast: van 27 februari tot en met 3 maart vindt CDI Lier 2024 weer plaats in Azelhof.”


Bron: Press Release / Equnews
Photo©: Digishots