Kyle Cuypers en Xander Van Es scoren sterk in finales Gouden Laars!

Kyle Cuypers en Xander Van Es scoren sterk in finales Gouden Laars!

Afgelopen weekend werd de finale van de Gouden Laars verreden. In de 1.40m hoofdrubriek zette Kyle Cuypers de kers op de taart. Cuypers sprong met Quadro van 't Buxushof (Elvis ter Putte) als enig foutloze in de barrage naar de winst. Ook het eindklassement kwam op Cuypers' naam.

Cuypers en de zevenjarige zoon van Elvis ter Putte wisten in de finale als enige een foutloze barrage neer te zetten. Het paar verwees zo Femke De Graaf met Oilily Van 't Hellewater (Emerald van 't Ruytershof) naar de tweede plaats. Plek drie kwam op naam van Charlotte Goedermans met Porto Alegre Dwerse Hagen (Boyfriend du Seigneur).

Net buiten de top drie sprong Xander Van Es met de 15-jarige Cantchelaro (Chagali van de Burggrave) naar de vierde plaats voor Ingbert Ghys en Papillon Du Tilleul (Flipper d'Elle).

In het eindklassement bleef Kyle Cuypers ruim voor op Ingbert Ghys en Femke De Graaf! In het 1.40m eindklassement voor Junioren wint Xander Van Es voor Charlotte Goedemans en Anouk Devos!

Nell Delgouffe wint 1.30m finale

Eerder won Nell Delgouffe de 1.30m finale in Lier met Phassia vd Bisschop (Comme Il Faut). Samen met Tom De Craene's schimmel-merrie verwees de amazone, Arthur Vermeulen met High Wind van 't Schrijberg (Dulf van den Bisschop) naar de tweede plaats. Sofia Walravens vervolledigde de top drie in het zadel van de 10-jarige Babbelou du Bois Pinchet (Baloubet du Rouet).

In het eindklassement was het Xander Van Es die de concurrentie achter zich hield met zijn 6 best geplaatste rankings. Sofia Walravens volgt op twee voor Kyle Cuypers die de derde plaats van de eindranking op naam schrijft.

Xander Van Es  wint 1.20m eindklassement

Lio De Cock hield de concurrentie achter zich in de finale op 1.20m hoogte. Samen met de 11-jarige Emerald-dochter, Mabelle bleef De Cock als enige foutloos onder de 30 seconden. Op minder dan één seconde verschil volgde HElena Goossens met Luna De Mai M (President) voor Jules Stevens en Merusa Van de Eijkhof (Harley VDL).

In het eindklassement blijft Van Es voor op Lio de Cock. De derde plaats staat op naam van Pia De Neys.

Alle uitslagen