Koen Vereecke start op het podium in Deauville

Koen Vereecke start op het podium in Deauville

In Deauville wordt deze week een manche van de EEF Nations Cup series afgewerkt. Vandaag startte voormalig Belgisch kampioen, Koen Vereecke alvast op het podium. In de 1.35m ochtendrubriek sprong Vereecke met Bonfois Van 't Hof V Eversen Z naar de tweede plaats. Ook in de daaropvolgende rubriek, de 1.40m U25, een Belg in de top 3. Elke Appeltans stuurde Quendolin (Quipeggio) naar een knappe derde plaats.

De eerste proef van de dag in het Franse Deauville stond 1.35m hoog gebouwd. Proefwinst kwam na afloop op naam van Andrius Petrovas met de 10-jarige zoon van Shandor 34, Sherlock. Koen Vereecke volgde met zijn 8-jarige Bisquet Balou C vd Mispelaere-zoon, Bonfois van 't Hof v Eversen Z op de tweede plek voor Marc Dilasser met onder het zadel de negenjarige E2K Bonbon (Balou du Rouet).

Net buiten het podium werd het Belgische feest verder gezet. Francois Jr. Mathy volgde op de vierde plek met Classical de Kreisker (Ugobak des Baleines) voor Camille Conde Ferreira met onder het zadel de 12-jarige SF-ruin, Air Force Gem (Royal Feu). Vereecke strandde bovendien ook met Kagh Hoessein SDW (Carabas vd Wateringhoeve) in de prijzen. Het paar sprong foutloos naar de elfde plek.

Elke Appeltans vertegenwoordigt België sterk in 1.40m U25 rubriek

In de aansluitende 1.40m U25 rubriek mocht België nogmaals de handen op elkaar zetten. Elke Appeltans, in het zadel van de 10-jarige Westfalen hengst, Quendolin (Quipeggio) reed naar een knappe derde plek. Voor haar op het podium stonden de Franse Charlotte Spaas Levallois met Jonas de Petit Vivier (Nonstop), op de voet gevolgd door Philippa Wildfang Linde (DEN) op de rug van Fafira W (Querly-Elvis).

De top vijf kleurde verder blauw-wit-rood met Dylan Levallois en El Star Semilly (Quick Star) op vier, net voor Sara Brionne die met Eganix du Seigneur (Ogano Sitte) goed was voor de vijfde plaats.

Uitslag 1.35m

Uitslag 1.40m U25