Koen Vereecke laat Belgisch volkslied klinken in Rome

Koen Vereecke laat Belgisch volkslied klinken in Rome

In Rome, bij de Piazza di Sienna zet Koen Vereecke zijn sterke vorm verder. Samen met de gekeurde hengst, Lector vd Bisschop sprong de Oost-Vlaming gisteren op het podium in de Longines Ranking rubriek. Deze ochtend verzekerde het duo een Belgische winst in de 1.45m CSIO5* Accumulator.

Vereecke en de zoon van Bamako de Muze bleven ruim één seconde voor op Marlon Modolo Zanotelli met de 10-jarige Cornest (Balou du Reventon). De derde plaats kwam na afloop op naam van Bryan Balsiger en Just Special VK (Falaise de Muze).

Het paar werd opgevolgd door Riccardo Pisani die met de BWP-hengst, Otto de Kalvarie (Jenson van 't Meulenhof) voor bleef op Yuri Mansur en Olisco P.

Volledige uitslag

Pieter Devos pakt rankingpunten in 5* 1.55m rubriek

Aansluitend was het Pieter Devos die zich liet opmerken in de Longines Ranking-rubriek. In het zadel van de tienjarige Nascas van 't Siamshof (v. Emilion) was Devos op geen enkele fout te betrappen en werd daarvoor beloond met een tiende plaats. Die moest hij enkel wel delen met de Canadese Beth Underhill op Nikka vd Bisschop (v. Emerol Nop). 

De top drie plaatsen werden fel bevochten. De hoofdprijs was voor Julien Epaillard met Dubai du Cedre (v. Baloubet du Rouet). Zij hielden hun landgenoot Simon Delestre achter zich, die in het zadel van Enjoy d'Eole tweede werd. Voor Bryan Balsiger was er de derde plaats op Dubai du Bois Pinchet (v. Kashmir van Schuttershof).

Volledige uitslag