Kirsten ROmbouts en Katja Haep schitteren op GP podium van Lier!

Kirsten ROmbouts en Katja Haep schitteren op GP podium van Lier!

Niet minder dan 16 combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de 1.45m CSI2* Grote Prijs in Lier. Uiteindelijk diende een dominant Belgisch deelnemersveld de winst af te staan aan Camille Conde Ferreira met de 12-jarige SF-hengst, Bassano de Nanutel (Baloubet du Rouet, fokker: Claire Gouin). Het Franse duo was slechts één tiende van een seconde sneller dan Kirsten Rombouts.

Voor eigen publiek volgde Kirsten Rombouts op het podium met de 11-jarige BWP-ruin, Mowgli KR (Thunder vd Zuuthoeve). Met haar eigen gefokte ruin bleef de amazone ongeveer één seconde voor op landgenote Katja Haep en Romy FZ (Baltic VDL).

De volledige top zeven kleurde verder Belgisch. Halkin Stables-amazone, Yana Jansegers strandde net buiten de top drie met haar eigen (vertrouwde) Orlando van de Afspanning (Kartouzo Van 't Kathof). Het duo bleef daarbij voor op Andres Vereecke en Pieter DEvos.

Vereecke strandde met Call Me De Muze Z (Clarissimo Z) op een gedeelde vijfde plaats met Pieter Devos en zijn eigen Casual DV Z (Cornet Obolensky). De Antwerpse amazone, Elke Appeltans vervolledigde het Belgische feest met een zevende plaats, in het zadel van Basic Instinct Z (Balou du Rouet).

Uitslag