Kelly Cornelis en Baloucante Di Luna winnen Youngster Finale Opglabbeek!

Kelly Cornelis en Baloucante Di Luna winnen Youngster Finale Opglabbeek!

Bij het Sentower Park werd het ochtendprogramma gevuld met de finales voor jonge springpaarden. België's Kelly Cornelis en haar eigen gefokte, Baloucante Di Luna verzekerden een thuiszege in de rubriek voor vijf-en zesjarigen.

Voor de tweede dag op rij hield Kelly Cornelis de concurrentie achter zich met haar eigen gefokte AES-merrie, Baloucante Di Luna (Balou du Rouet). Het paar was in deze finale nipt sneller dan Sofia Westborg en de zesjarige Agalove Ab Z (Aganix du Seigneur). Samen met de Zangersheide-merrie, uit de fokkerij van Amber Boons, verwees de Zweedse amazone, Camila Mazza De Benedicto met SF-merrie, Indya Karwin (Cristallo I) naar de derde plek.

Het paar werd opgevolgd door Dries Dekkers, die met A Classic Azzaro Z (Azzaro Vdb Z) voor bleef op Nederlander, Tom Schellekens en Noud van de Zietfort (Zidane). Voor eigen publiek volgden Catherine van Roosbroeck met haar eigen gefokte, Alaska Z (Asca Z) voor Jeroen De Winter en Samorin van het Netehof (Nixon van 't Meulenhof).

Louis Mahieu is sterkhouder bij zeven-en achtjarigen!

In de finale voor zeven-en achtjarigen bleek Louis Mahieu met SF-merrie, Hannah d'Azur (Chance de Hus) de sterkhouder op eigen terrein. Het duo sprong foutloos naar de vierde plek. Proefwinst was er voor Millie Allen en Ruben Houben's gefokte, BWP-merrie, Quick Diamant HR (Diamant de Semilly). Samen met de merrie werd Houben nog  SBB kampioen.

Brian Woldring-Walker volgde met Relflex van 't Roosakker (Kassander van 't Roosakker) voor Marlon Modolo Zanotelli en For Friendship VDL (For Pleasure).  Op de vijfde plaats strandde Alexander Housen en de zevenjarige Zangersheide-hengst, King Of Panama Hero Z (Kassander van 't Roosakker).

aLle uitslagen