Kasper de Boeck laat de Brabançonne weerklinken in Rome

Kasper de Boeck laat de Brabançonne weerklinken in Rome

Ook in Rome wordt er voor de tweede week op rij op internationaal niveau gesprongen. De dag ging van start met een 1m15 van de CSI2* competitie en daarin verzekerde Kasper de Boeck een Belgische overwinning. Hij reed Gerenia (v. Cantos) foutloos rond in 34,82 seconden. 

Mary Kate Olsen was met Iowa van het Polderhof (v. Kashmir van Schuttershof) goed voor de tweede plaats. Deze combinatie liet alle balken in de lepels en klokte af in 38,48 seconden. Isabel Coleman en Jus d'Orange van't Bisthof (v. Chopin van het Moleneind) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde ins 38,83 seconden. 

Ook in het 1m30 waren er enkele Belgische klasseringen. Danny van de Bosch reed Jade van Dorperheide (v. Zilverstar T) naar de zevende plaats. Dries van der Linden volgde met D-Cassinorada op de achtste plaats. Zij sprongen foutloze rondes in respectievelijk 38,56 en 38,62 seconden. 

De overwinning ging hier naar Filippo Martini di Cigala en Adamantea dell'Esercito Italiano (v. Pupillo dell'esercito italiano). Zij sprongen een foutloze ronde in 35,00 seconden. Felipe Countinho Mendonca Nagata (Monseigneur) en Guido Grimaldi (Gerardo-E) vervolledigden de top drie.

In het 1m45 van de CSI2* competitie was Ines van den Bosch de beste Belgische. Zij reed Vedette (v. Guidam's Willow) foutloos rond in 38,64 seconden. Dat leverde haar de negende plek op. Dries van der Linden volgde met Hands-Off (v. Numero Uno) op de tiende plaats. Zij konden eveneens een foutloze ronde springen en klokten af in 38,70 seconden. 

Klik hier voor alle resultaten