Karl Cook rijdt Kalinka van't Zorgvliet op het podium in CSI3* hoofdnummer Tryon

Karl Cook rijdt Kalinka van't Zorgvliet op het podium in CSI3* hoofdnummer Tryon

In Tryon was een 1m45 hoofdnummer gisteren het hoogtepunt van de dag. Er werd in twee fases gesprongen en de BWP-er Kalinka van't Zorgvliet (v. Thunder vd Zuuthoeve) sprong er op het podium. Onder het zadel van Karl Cook sprong ze een foutloze ronde in 36,79 seconden. 

De overwinning in deze rubriek was voor de Mexicaan Daniel Padraza Littlewoord. Hij rekende op Santa Rosa Yalta (v. Berlin) om in 36,54 seconden foutloos rond te springen; Luis Pedro Biraben en Chacco Bumpy (v. Chacco Blue) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 36,753 seconden. 

Ook in het 1m40 was de tweede plaats voor een BWP-er weggelegd. Peter Petschening reed Its the Senator 111 (v. Der Senaat 111), een fokproduct van Harrie Theeuwes en Patrick Bal, maar de tweede plaats door een 44,088 seconden foutloos rond te springen. Hiermee moesten ze enkel Maria Gabriela Brugal Gasso en J'Adore Flamenco (v. Je T'Aime Flamenco) voorlaten. Zij noteerden een foutloze ronde in 41,913 seconden. Tanner Korotkin en Volo's Diamond (v. Stakkatol) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 50,952 seconden. Ze kregen wel één puntje voor tijd achter hun naam.