Jür Vrieling: "Het enige positieve aan heel deze situatie is dat het mensen terug bij elkaar brengt"

Jür Vrieling: "Het enige positieve aan heel deze situatie is dat het mensen terug bij elkaar brengt"

De Nederlandse topruiter Jür Vrieling zit net als ons aan de 'bank' gekluisterd. Toch ziet hij ook een positief punt aan deze crisis: "Het brengt mensen terug dichter bij elkaar. Je ziet dat mensen contact met elkaar opnemen, elkaar zomaar bellen, ... Maar da's ook het enige positieve aan de hele situatie". 

Verder zegt Vrieling ook dat we het in onze sector slechter hadden kunnen treffen: "Ik denk dat we ergens nog 'geluk' hebben. We kunnen buiten rijden, we kunnen met onze paarden bezig zijn. Niet iedereen heeft dat geluk. Natuurlijk vind ik het erg jammer dat alle wedstrijden afgelast zijn maar dit is een situatie waar we nu even met zijn allen door moeten".

Vrieling zijn paarden waren net in Den Bosch aangekomen toen in allerijl beslist werd om deze wedstrijd alsnog af te gelasten: "Je voelde het natuurlijk ergens wel aankomen. Eerst was er een beperkt publiek toegelaten, dan helemaal geen publiek meer, ... We zijn toch naar de Brabanthallen vertrokken omdat we dachten dat het wel goed zou komen. Bovendien was Glasgow er helemaal klaar voor. Toen we aankwamen, hoorde we dan dat de wedstrijd volledig afgelast werd en dat was natuurlijk wel een domper. Voor ruiters valt er nu ook een grote bron van inkomsten weg, we rekenen ergens wel op het prijzengeld dat we bij elkaar rijden maar dat is er nu dus niet meer. Ik kan eerlijk toegeven dat dit voor ons wel een financiële domper is".