Jos Verlooy blijft Wilm Vermeir voor in de 5* 1.50m rubriek op de Royal Windsor Horse Show

Jos Verlooy blijft Wilm Vermeir voor in de 5* 1.50m rubriek op de Royal Windsor Horse Show
Het was een nagelbijtende rubriek zonet tijdens de Royal Windsor Horse Show in Engeland. In deze CSI5* Longines Ranking proef werden de ruiters uitgedaagd om over twee rondes het 1.50m hoog parcours vlekkeloos af te leggen. Onze landgenoot Jos Verlooy zette in de laatste en beslissende ronde al snel de te kloppen tijd neer waar niemand meer aan kon tippen! 

Jos Verlooy kon rekenen op Fts Killossery Konfusion (v. Siec Livello) om de winnende en foutloze ronde neer te zetten in een zeer scherpe tijd van 39,64 seconden. Wilm Vermeir ging met Linguini de La Pomme (v. Marius Claudius) als laatste combinatie in de ring en finishte in 39,83 seconden op de tweede plaats. Ook Steve Guerdat deed een verdienstelijke poging om Jos Verlooy van zijn troon te stoten maar eindigde uiteindelijk derde met Dynamix de Belheme (v. Snaike de Blondel) in 40,35 seconden.

Lorenzo de Luca (Don Vito) nam genoegen met een vierde plaats. David Will (Quentucky Jolly) zette de winnende tijd neer maar noteerde een springfout wat hem uiteindelijk een vijfde plaats opleverde. 


Klik hier voor de resultaten.