Jos Verlooy en Igor sprokkelen Wereldbeker punten in Toronto

Jos Verlooy en Igor sprokkelen Wereldbeker punten in Toronto

Slechts drie combinaties wisten zich te kwalificeren voor de barrage van de 1.60m Wereldbeker manche in Toronto. In de 'Hickstead Trophy' hield uiteindelijk Daniel Coyle de concurrentie achter zich met zijn 12-jarige Legacy.

De Ierse springruiter, Daniel Coyle en zijn twaalfjarige dochter van Chippendale Z, Legacy, waren de enige die een dubbele nulronde wisten te presteren. Op het podium van deze loodzware Wereldbeker volgde Daniel Bluman met onder het zadel de 11-jarige KWPN-merrie, Gemma W (Luidam). Samen met de merrie uit de fokkerij van A. Waldman verwees Bluman, Tiffany Foster naar de derde plaats.

Vorige week scoorde Foster nog het zilver op het nationaal Canadees kampioenschap. In de Wereldbeker vervolledigde ze het podium met de 11-jarige dochter van Plot Blue, Northern Light. De merrie werd voorheen uitgebracht door Thibault en Olivier Philippaerts.

Met één tijdsfout in het basisparcours sprong Ali Ramsay met de 11-jarige Bonita vh Keizershof Z (Bustique) naar de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Rowan Willis met Blue Movie (Chaco-Blue) onder het zadel.

Voormalig Belgisch kampioen, Jos Verlooy sprokkelt op de zesde plaats opnieuw Wereldbeker punten. Verlooy plaatste zich met één springfout in het zadel van de 14-jarige Igor (Emerald).

Volledige uitslag