Jorinde Verwimp start het BK Lier met winst in Diamant Cup

Jorinde Verwimp start het BK Lier met winst in Diamant Cup

De spits is eraf voor de dressuurruiters! De allereerste rubriek van deze week was de Diamant Cup voor niveau 4.2, waar al meteen 35 combinaties aan de start kwamen. Jorinde Verwimp won met ongeveer anderhalve procent meer deze proef. 

Verwimp verscheen als eerste van de 35 in de ring, in het zadel van Rose Belle (v. Johsnon). De twaalfjarige merrie gooide hoge ogen in haar kür onder Verwimp, wat resulteerde in meer dan 70% bij vier van de vijf juryleden. Hun hoogste score was 73,750%, in totaal kwamen ze uit op 70,906%. Geen van de 34 andere combinaties wist te tippen aan deze prestatie, waardoor het duo won. Op het laatste van de rubriek kwam Saidja Brison aan de start op Ladykiller (v. Glamourdale). De nog maar zevenjarige ruin wist met zijn bewegingen ook de jury te bekoren waarop het paar het zilver omgehangen kreeg met 69,312% op het scorebord. Met die score staken ze nipt Julie Van Thielen voorbij, die met First Time D Echallens (v. Damsey) een score van 69,281% toegewezen kreeg. Voor hen was er het brons. 

Estelle Borremans besloot met Sparkling HL (v. Sir Donnerhall I) de top vijf en kreeg 68,625% van de jury. Voor haar kwam de Zuid-Afrikaanse Philippa Johnson-Dwyer, die op Just In Time (v. Fidertanz) naar 68,973% reed en vierde werd. 

Alle resultaten