Jeugdruiters maken zich op voor cruciale wedstrijden op Spring Tour Veeningen

Jeugdruiters maken zich op voor cruciale wedstrijden op Spring Tour Veeningen

De Belgische hippische springjeugd maakt zich op voor een belangrijke periode met nog twee cruciale wedstrijden. In Veeningen, op de accommodatie van CH de Wolden, wordt op woensdag 31 mei aan één van die wedstrijden begonnen, de Spring Tour. Het gaat om de voorlaatste selectiewedstrijd om te komen tot de definitieve afvaardigingen voor de Europese kampioenschappen springen voor de jeugd, in juli in Gorla Minore (Italië). Volgende week komen ruiters uit maar liefst twintig verschillende landen met zo’n 600 paarden naar Veeningen.

Voor Edwin Hoogenraat, die de selecties van de Children, Pony’s en Junioren voor het Nederlandse team onder zijn hoede heeft, tekent zich wel al iets af. “Het is nog te vroeg om een definitieve keus te maken, maar begin dit seizoen ging het nog om het testen van de vorm van paard en ruiter, maar nu zijn we in het stadium aangekomen dat we echt in de selectieprocedure zitten. Eind juni moet ik de afvaardiging weten die naar Gorla Minore gaat”, aldus Hoogenraat in een vooruitblik op de Spring Tour in Veeningen. “De wedstrijd in Veeningen is zo belangrijk voor iedereen. Het is nog een van de weinige wedstrijden waar ze zich kunnen bewijzen.”

De Nederlander houdt er rekening mee dat bij de Junioren de landenploeg uit België geduchte tegenstanders zijn. “Zij hebben de afgelopen jaren de Europese titel bij de Junioren gepakt en zijn nu ook weer erg sterk. Daarnaast zijn Ierland en Duitsland ook niet uit te vlakken.”

De Spring Tour in Veeningen wordt over vijf dagen uitgesmeerd, waarbij woensdag 31 mei de openingsdag is. Donderdag 1 juni worden al landenwedstrijden gehouden voor de Pony’s en de Children. Op vrijdag 2 juni staan Nation Cup wedstrijden voor Junioren en de Young Riders op het programma. Rondom deze Nations Cups zijn er tal van internationale wedstrijden op het concoursterrein in Veeningen.

Het vijfdaagse evenement wordt zondag 4 juni afgesloten met de Grand Prix voor Young Riders, waarin de Europese toppers die in Veeningen aan de start komen, strijden om de winst.Persbericht