Jette de Jong onverslaanbaar in Young Riders-klasse

Jette de Jong onverslaanbaar in Young Riders-klasse

Jette de Jong presteerde voor de tweede dag op rij bijzonder goed, ze won de eerste en tweede prijs in de rubriek Young Riders. In de individuele proef won ze met Heavenly Charming (v. Charmeur) de eerste prijs met 73,853% en met Indini (v. Chippendale) werd ze tweede met 72,500%.


"Het zou natuurlijk bijna gek zijn als ik iets anders zou zeggen, maar tot nu toe ben ik echt blij met hoe dit kampioenschap verloopt. Je hoopt van tevoren dat het zo goed mogelijk gaat en de paarden waren allebei goed in vorm, maar je verwacht niet dat je twee dagen achter elkaar op de 1e en 2e plaats eindigt, dat is heel bijzonder."

Eigen fokproducten

Morgen rijdt Jette met beide paarden de finale en met één van de twee zal ze uiteraard strijden om het Belgisch Kampioenschap Young Riders. "Heavenly en Indini zijn allebei gefokt door mijn ouders, dus ik ken ze al vanaf hun geboorte, waardoor ik ze van binnen en buiten ken. Heavenly werd opgeleid door mijn moeder, zij reed hem uit in de Lichte Tour toen hij 7 was. Met Indini deed ik het grootste deel van de opleiding zelf, hij is ook nog wat jonger en heeft nog wat tijd nodig om zich te ontwikkelen. Met Indini wil ik daarom voorlopig Young Riders starten en met Heavenly hoop ik volgend jaar U25 te kunnen rijden." De top 3 bij de Young Riders werd gecompleteerd door Louise Brauwers en Jerveaux de Banain, zij scoorden 70,294%.

Junioren

In de Individuele Proef van de Junioren was de top drie precies hetzelfde als de eerste dag. Clara Collard won de proef met Escape met 74,206% en heeft daarmee een goede uitgangspositie voor de finale van morgen. Anna Peeters en Harlink legden beslag op de tweede plaats met 73,059% en Xyliana de Rover en Hamlet eindigden op de derde plaats met 70,765%.