Jessica von Bredow-Werndl onklopbaar in Dressuur Wereldbeker Freestyle

Jessica von Bredow-Werndl onklopbaar in Dressuur Wereldbeker Freestyle

Favoriet Jessica von Bredow-Werndl stelt niet teleur en won de Wereldbeker kür op muziek tijdens het CHI te Basel. In het zadel van TSF Dalera BB (v. Easy Game) kregen ze maar liefst 90,795% toegewezen, wat hen ruim met 5% speling helemaal bovenaan de uitslag zette. Voor Jorinde Verwimp en Charmer (v. Charmeur) was er een dertiende plaats.


Dat von Bredow-Werndl en TSF Dalera BB (v. Easy Game) een haast niet te kloppen duo vormen is nogmaals bewezen. Samen wonnen ze al op de Olympische Spelen, werden ze Europees Kampioen en ook de Wereldbekerfinale vorig jaar kwam op hun palmares te staan. De lichtvoetigheid en precisie waarmee de al bijna zestienjarige merrie elke kür doorloopt werd ook deze keer opgemerkt en werd beloond met 90,795%. 

DSP Quantaz (v. Quaterback) en Isabelle Werth konden hun genoegen na hun kür niet verbergen. Met vlotte bewegingen loodsten ze zich bijna foutloos door hun kür wat de jury 85,650% waard vond. Deze score leverde het duo een tweede plaats op. Bij de dertienjarige hengst is er nog ruimte voor verbetering in de stap en ook het betreden van de ring is soms nog wat onwennig maar dat belemmert hem niet om goede resultaten te behalen.

Dat het soms op kleine details en slechts enkele procenten aankomt in de vrije kür werd vandaag opnieuw bevestigd. Nanna Skodborg Merrald kon Blue Hors Zepter (v. Blue Hors Zack) naar 84,131% begeleiden terwijl Benjamin Werndl 83,995% kreeg voor zijn optreden met Daily Mirror (v. Damon Hill). Voor Merrald en Blue Hors Zepter was dit tevens hun internationale debuut, wat ze dus met het brons konden besluiten. Werndl werd vierde en bleef voor op Dinja van Liere die voor haar routine met Hartsuijker (v. Johnson) 82,805% kreeg en op vijf belandde. 

Volledige uitslag

Foto©: Tomas Holcbecher