Jessica Springsteen zet Valentijn power om in hoofdwinst in Wellington

Jessica Springsteen zet Valentijn power om in hoofdwinst in Wellington

De Noord-Amerikaanse amazones regeerden op vrijdag avond het programma van het Winter Equestrian Festival in Wellington. In de CSI3* Grote Prijs wist uiteindelijk Jessica Springsteen de concurrentie achter zich te houden met de 11-jarige Volage du Val Henry (Quidam de Revel).

Het paar bleef slechts nipt voor op de Canadese amazone, Rachel Cornacchia. Bij haat WEF-debuut plaatste ze zich op de tweede plaats met de dochter van Diamant de Semilly, Valkyrie de Talma. Enkel deze twee duo's wisten de herkansing foutloos af te werken.

Ali Wolff was bijna drie seconden sneller dan Springsteen. Op de rug van Casall (Casall ASK) tikte de Amerikaanse echter een balk uit de lepels wat de derde plaats opleverde. Het duo werd opgevolgd door Todd Minikus met Amex Z (Andiamo Z) op vier en Jim Ifko met Un Diamant des Forets (Diamant de Semilly) op vijf.

"Ik wilde gewoon snel zijn vandaag. Ook al had ik een balk, ik zou blijven focussen op de tijd," vertelt Springsteen na afloop. "Ergens halfweg dacht ik echt dat ik een balk uit de lepels had getikt en dat leidde me even af, maar mijn Volage heeft dat perfect opgelost. Ze is echt een getalenteerde en gepassioneerde merrie."

bron: Pers