Jessica Geurts Belgische sterkhouder in GP-kwalificatie Opglabbeek

Jessica Geurts Belgische sterkhouder in GP-kwalificatie Opglabbeek

De kwalificatie voor de 1* Grote Prijs bij het Sentower Park had Jessica Geurts als beste Belgische combinatie. Daarnaast kwamen sprongen Louise Losfeld en Massimo de Boeck opnieuw in de prijzen. 

Deze proef had een grote deelnemerslijst, ruim 90 combinaties kwamen aan de start in deze 1.30m rubriek. Jessica Geurts had Harkito van den Berg (v. Darco) van stal gehaald voor deze proef en was met de zestienjarige ruin de beste Belgische combinatie. Hun foutloze ronde leverde hen een zesde plaats op. Wat verder stond Louise Losfeld met My Little Abba Shinning Star S (v. Goldstar Shinning S) op dertien, ook zij lieten de balken in de lepels. Massimo de Boeck pikte als laatste nog een graantje mee en stuurde de zevenjarige High Fly 17 (v. Hickstead White) foutloos naar 23. 

Het podium kleurde overwegend Duits. De overwinning was voor Sarah Nagel-Tornau en Chili H (v. Colestus). Zij waren ruim een seconde sneller dan Kendra Claricia-Brinkop en de zevenjarige BWP'er Quercus van den Oude Eik (v. Jenson van 't Meulenhof). Donald Whitaker vervolledigde het podium met Little Khira H (v. Böckmann's Lord Pezi). 

Volledige uitslag